2023-12-14

«Укрпошта» випустила конверт і марку «205 років освітніх традицій»: у політехніці відбулася церемонія спецпогашення

12 грудня під час офіційних урочистостей до Дня університету на головній сцені Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулася церемонія спеціального погашення ювілейного конверта та марки. Ювілейні екземпляри до 205-річчя освітніх традицій провідного класичного закладу вищої освіти України з підписами почесних гостей стануть частиною колекції Народного музею історії університету імені Надії Кочерги.

«Укрпошта» випустила конверт і марку «205 років освітніх традицій»: у політехніці відбулася церемонія спецпогашення

«Укрпошта» увічнює особливі події та пам’ятні дати, про які неодмінно повинні знати сучасники та нащадки, а від початку повномасштабного вторгнення знаки поштової оплати єднають та допомагають збирати гроші для ЗСУ і цивільних, постраждалих від бойових дій. До 205-річчя освітніх традицій Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» головна пошта країни випустила ексклюзивний тираж, який більше не повториться. Поштові атрибути прикрашені символами університету – зображенням Центрального корпусу і пам'ятника Юрію Кондратюку.

Під час урочистого розширеного засідання Конференції трудового колективу, присвяченого 205-річчю від дня заснування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», на головній сцені відбулась церемонія спеціального погашення ювілейного конверта та поштової марки, у якій взяли участь ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко, заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Антон Чубенко, перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, директор Департаменту освіти і науки Полтавської обласної військової адміністрації Євген Кончаковський, заступниця Полтавського міського голови Ольга Величко, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Полтавській області Владислав Носенко та директор Полтавської дирекції акціонерного товариства «Укрпошта» Юрій Набасов. Церемонія відбулася за всіма канонами Всесвітнього поштового союзу, членом якого Україна є з 1947 року.

У присутності багатотисячного науково-педагогічного, студентського колективу, співробітників університету, почесних гостей – ректорів та представників провідних  українських університетів-партнерів та гостей, які завітали з привітаннями, процедуру спеціального погашення виконали спеціальним поштовим штемпелем постійної дії «Полтавщина – край любові» і пам’ятною датою.

Перші екземпляри з підписами і святковими побажаннями від почесних гостей та очільника Полтавської політехніки, професора Володимира Онищенка передадуть до Народного музею історії університету імені Надії Кочерги та до музейних установ-партнерів.

Нагадаємо, на базі Полтавської політехніки урочисто відкрили інтерактивний Музей науки, створений з метою популяризації точних та природничих наук серед сучасної учнівської та студентської молоді Полтавщини.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»