2020-02-04

Університет допоможе забезпечити якість освіти для мешканців ОТГ

31 січня укладена угода про співробітництво у сфері освіти між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Щербанівською об’єднаною територіальною громадою

Університет допоможе забезпечити якість освіти для мешканців ОТГ

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» співпрацюватиме із Щербанівською громадою. Відповідну угоду підписали ректор, професор Володимир Онищенко та голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик. Голова переконаний, що співпраця з університетом — черговий крок до розвитку громади.

«Час допомогти молоді робити відповідальний вибір у житті і досягати успіхів! Важливо пояснювати хлопцям та дівчатам, що їхнє майбутнє залежить від них самих. Адже, щоб вступити до закладу вищої освіти та гарно працевлаштуватися, потрібно готуватися ще в школі.

Чому від цього виграє громада? Це розвиток якісної освіти для мешканців ОТГ – як учнівської молоді, так і реалізація принципів безперервної освіти та освіти дорослих. Водночас, це перспективи для мешканців громади – підготовка якісних фахівців, які повернуться і працюватимуть у своїй громаді. Адже головне – це люди.

Провідний університет зможе допомогти у підготовці учнів закладів освіти ОТГ до участі у предметних олімпіадах, наукових конкурсах МАН, турнірах, проєктах, інших освітніх заходах. Ми надамо доступ до надсучасної матеріально-технічної бази і забезпечимо можливості участі учнів закладів освіти ОТГ у дослідницькій, експериментальній, культурно-мистецькій, спортивно-оздоровчій діяльності.

І загалом, наш університет, як освітньо-науковий центр області, допоможе у реалізації статутних видів діяльності закладів освіти ОТГ у контексті інформаційно-просвітницької, інноваційної, наукової, спортивно-оздоровчої та інших напрямів діяльності. Запрошуємо усі бажаючі громади до співпраці!» – прокоментував ректор університету Володимир Онищенко.

Для реалізацій умов цієї угоди залучаються провідні науково-педагогічні працівники університету.

На території Щербанівської громади діти навчаються у кількох навчальних закладах: Розсошенській гімназії та Щербанівському ліцеї з філіями у селах Гора і Великий Тростянець. Відтепер у рамках угоди уроки (зокрема з природничих дисциплін) для дітей вестимуть і викладачі університету.

Завдяки співпраці з Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» школярі Щербанівської громади зможуть відвідувати сучасні лабораторії, знайомитися з різноманітними професіями, щоб обрати для себе перспективне майбутнє.

Також молодь Щербанівської громади зможе побачити, які фахівці необхідні на українському ринку праці, ще зі школи зрозуміти вимоги роботодавців і вже зараз подбати про своє майбутнє.

«Ми прагнемо створити комфортні умови для навчання нашої молоді. Для цього ремонтуємо школи, створюємо сучасний освітній простір. І сподіваємося на подальшу співпрацю з університетом у межах підготовки майбутніх фахівців та реалізації нових проєктів. Адже у Полтаві якісна та перспективна вища освіта. Не гірша, ніж закордоном», — зауважив голова громади Ігор Процик.

5 лютого школярі, педагоги та депутати Щербанівської ОТГ відвідають університет. Для учнів відбудуться пробні уроки з фізики та хімії, а представники громади познайомляться з умовами, в яких навчатимуться діти.

Інші об’єднані територіальні громади Полтавської області також можуть укласти з університетом аналогічні угоди та розвинути двосторонню співпрацю для того, щоб забезпечити нові можливості не лише для учнів, а й для вже працюючих фахівців.