2019-11-05

Університет приєднається до написання радіодиктанту

Студентів та викладачів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» запрошують приєднатися до всеукраїнської акції

Університет приєднається до написання радіодиктанту

8 листопада о 11:00 відбудеться щорічна акція «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності» до Дня української писемності та мови.

Цього року перевірити свій результат можна буде майже одразу - текст оприлюднять на сайтах суспільного мовника: UA: Українське радіо та UA: Cуспільне мовлення. Про це розповів в ефірі Українського радіо автор диктанту - доцент Київського університету ім. Бориса Грінченка Олександр Авраменко. Також автор внесе у текст кілька елементів на перевірку нової редакції чинного правопису.

Одразу після завершення диктанту всі охочі можуть надіслати свої роботи на електронну скриньку Українського радіо (rd@nrcu.gov.ua), або у приватні повідомлення на сторінці Українського радіо у Фейсбук (UA: Українське радіо), або на вайбер – 097 107 10 79. Повідомлення надсилається на одну з адрес, не дублюючи на всі, щоб узяти участь у конкурсі на найкращу роботу. Це потрібно зробити протягом 15 хвилин із моменту закінчення акції — тобто до оприлюднення тексту радіодиктанту.

Додатково відбудеться конкурс на найкращий твір. Тему твору оголосять на початку ефіру, о 11:00. Його, разом із текстом радіодиктанту, потрібно буде надіслати до 10 листопада на адресу: Київ, 01001, вул. Хрещатик, буд. 26, UA: Українське радіо або на електронну пошту rd@nrcu.gov.ua з поміткою «Твір». Десять найкращих творів відзначать призами.

Організатори в університеті:

Гуманітарний факультет (контактна особа - Тур Оксана Миколаївна (095) 068 74 77)

ННІ Інформаційних технологій і механотроніки (контактна особа - Фесенко Тетяна Миколаївна (050) 655 95 86)