2019-08-29

Університет уклав угоду з науковим ліцеєм

28 серпня між Полтавським національним технічним університетом ім. Юрія Кондратюка та Полтавським науковим ліцеєм №3 укладено двосторонню угоду про співробітництво в науково-освітній сфері. Навчальні заклади об’єднує спільна мета – залучення талановитої молоді до наукової діяльності, формування освітнього потенціалу Полтавщини.

Університет уклав угоду з науковим ліцеєм

Ректор ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка, професор Володимир Онищенко та директор Полтавського наукового ліцею №3 Ірина Гринь уклали угоду про співробітництво навчальних закладів у науково - освітній сфері.

«Тепер у Полтаві є науковий ліцей. Це пілотний проект. А тим, хто перший – найскладніше. Ми також усвідомлюємо свою велику відповідальність. Наша задача – популяризація таких навчальних дисциплін, як фізика, математика, інформатика, що сприятиме оволодінню іноземними мовами. Ці знання – інструментарій до майбутніх високотехнологічних спеціальностей, які на сьогодні потрібні Україні. Вірю в нашу продуктивну співпрацю!», – прокоментував знакову подію ректор ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка, професор Володимир Онищенко.

За словами Ірини Гринь, оновлений статус їхнього навчального закладу дасть нові можливості для талановитої молоді. Певних змін зазнає підхід до організації занять. Відтепер науково-педагогічні працівники університету залучатимуться до викладання навчальних дисциплін природничо-математичного циклу у середніх та старших класах ліцею.

«Наш науковий ліцей – це одна велика родина. Ми не стоїмо на місці, постійно рухаємося вперед, навчаємося, прагнемо чогось нового. Для розвитку нашого наукового ліцею необхідна підтримка університету. Я знаю, що у нас все вийде!», – говорить про співробітництво директор Полтавського наукового ліцею № 3 Ірина Гринь.

Проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка Богдан Коробко познайомив керівництво наукового ліцею №3 з науково-педагогічними працівниками ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка, які у рамках співпраці навчальних закладів будуть активно залучати юних науковців до нових досліджень у галузі природничо-математичних наук, вестимуть заняття з використанням новітніх методик, мотивуючи молодь до здобуття якісної освіти. Чудова матеріально-технічна база університету дозволяє навчати ліцеїстів у надсучасних хімічних та фізичних лабораторіях ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка.

Головний результат співпраці двох потужних освітніх закладів сторони вбачають у формуванні нової генерації юних науковців, які бажатимуть вдосконалювати свої знання, уміння та навички.

 

Медіа-центр ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка