2019-09-03

Університет відвідали представники найбільшої німецької індустріальної профспілки

До ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка у рамках міжнародного співробітництва з робочим візитом завітала делегація від професійної спілки найбільшого промислового союзу у Європі – головного об'єднання металургів Німеччини IG Metall

Університет відвідали представники найбільшої німецької індустріальної профспілки

Профспілка IG Metall заснована рівно 70 років тому у Західній Німеччині. Зараз налічує близько двох мільйонів членів і опікується майже чотирма мільйонами працівників металургійного сектору.

Делегація прибула з міста Зінген у складі Енцо Саваріни (Enzo Savarina), Надін Вебер (Nadin Weber), Лора Дізінгера (Lore Dizinger), Луї Мануеля (Luis Manuel). Гості ознайомились з роботою українсько-німецького міжнародного центру та з університетом, обговорили особливості освітнього процесу у вищих навчальних закладах України та Німеччини.

Серед мовних центрів, що діють на базі ПолтНТУ, уже протягом двох років функціонує українсько-німецький мовний центр. На його базі відбуваються практичні заняття для студентів ПолтНТУ, які бажають вивчати німецьку мову.

Крім того, університет розширює міжнародну діяльність та співпрацює з університетами Любеку та Бранденбургу. У рамках цієї співпраці реалізовується унікальний проєкт для архітекторів «Інтегрований розвиток міст». Лише два навчальних заклади України є учасниками цієї програми.

«У червні цього року десять студентів-архітекторів у рамках цього проєкту більше тижня перебували у Німеччині – у Любеку та Берліні, вивчаючи досвід німецьких університетів. У наступному році ми розпочинаємо впровадження магістерських програм з містобудування та архітектури, з урядом Німеччини вже погоджено фінансування на чотири роки. За сприяння ректора ПолтНТУ, професора Володимира Онищенка ми активно впроваджуємо європейські освітні традиції. Дякуємо вам за освітню, культурну співпрацю, за візити носіїв мови, що для нас надзвичайно важливо», – розповіла проректор ПолтНТУ з міжнародної діяльності та наукової роботи Світлана Сівіцька про особливості організації навчального процесу в університеті та участь у міжнародних освітніх програмах.

«Наша співпраця з Полтавою має глибокі корені і триває більше тридцяти років. Технічний університет – це те місце, де ми завжди хотіли побувати, поважаємо ваше прагнення до співпраці», – прокоментував Енцо Саваріна (Enzo Savarina), представник IG Metall.

У обговоренні також взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри германської філології та перекладу гуманітарного факультету ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка та студенти, які вивчають німецьку мову в українсько-німецькому мовному центрі.

Після завершення зустрічі для делегатів організували екскурсію університетом.

 

Медіа - центр ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка