2018-10-13

У ПолтНТУ відзначили День захисника України

12 жовтня 2018 року в Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка провели урочистості присвячені Дню захисника України.

У ПолтНТУ відзначили День захисника України

     Напередодні Державного свята – Дня захисника України у ПолтНТУ відбулися урочистості, до яких долучилися викладачі, студенти та курсанти військової кафедри університету.

     На початку заходу всі присутні вшанували тих, хто віддав своє життя за державну незалежність і територіальну цілісність нашої держави – України, хвилиною мовчання та покладанням квітів до Пам’ятної стели загиблим викладачам та студентам університету і меморіальної дошки загиблому в АТО випускнику Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка Дмитру Коряку.

     Слова щирої вдячності висловив проректор з науково-педагогічної та виховної роботи кандидат військових наук, доцент Анатолій Мартиненко, який від імені ректора університету, професора Володимира Онищенка привітав усіх присутніх із Днем захисника України, Днем Українського козацтва та святом Покрови Пресвятої Богородиці наголошуючи увагу на тому, що це свято тих, хто захищав, захищає і буде захищати нашу Україну. Відмітив, що велика увага в університеті приділяється саме військово-патріотичному та національно-патріотичному вихованню молоді. В університеті діє кафедра військової підготовки ПолтНТУ, яка готує захисників України та на якій навчаються понад 300 курсантів за програмою офіцерів запасу!

     До поздоровлення долучився і перший заступник військового комісара, полковник Юрій Чепурний, котрий побажав майбутнім захисникам України професіоналізму, творчого та професійного натхнення і мирного неба над головою.

     Привітав усіх присутніх у залі з Днем захисника України голова Шевченківської у місті Полтава раді, випускник університету Дмитро Задворкін, котрий подякував усім тим, хто захищав і продовжує захищати кордони нашої держави та наше мирне життя, а також побажав усім козацького здоров’я, мужності, відваги та бути кожному патріотами України.

     Під час заходу, за сумлінну працю на освітянській ниві, вагомий особистий внесок у розвиток вищої освіти на Полтавщині та активну громадську позицію було нагороджено Почесними грамотами Шевченківської районної у місті Полтава ради науково-педагогічних працівників університету: Владислава Бойка, ст. викладача кафедри нарисної геометрії та графіки, Людмилу Болдирєву, к.е.н., доцента кафедри менеджменту та логістики, Олену Бородіну, ст. викладача кафедри комп’ютерних та інформаційних технологій і систем, Сергія Валявського, к.е.н., ст. викладача кафедри економіки підприємства та управління персоналом, Аліну Глушко, к.е.н., доцента кафедри фінансів і банківської справи, Максима Демиденко, ст. викладача кафедри комп’ютерних та інформаційних технологій і систем, Наталію Єрмілову, к.т.н., доцента кафедри автоматики та електроприводу, Миколу Зось-Кіора, д.е.н., професора кафедри менеджменту та логістики, Олександра Кальніка, к.п.н., доцента кафедри іноземної філології та перекладу, Анну Кошлату, викладача кафедри іноземної філології та перекладу, Тетяну Кузнєцову, к.х.н., доцента, кафедри фізики, Марину Мавріну, к.т.н., доцента кафедри комп’ютерної інженерії, Ольгу Мізіну, к.ф.н., доцента кафедри українознавства, культури та документознавства, Олександра Носача, к.т.н., доцента кафедри залізобетонних та кам’яних конструкцій та опору матеріалів, Романа Пахомова, к.т.н., доцента кафедри організації технології будівництва та охорони праці, Аліну Похилко, асистента кафедри нафтогазової інженерії та технології, Ігоря Ромашко, ст. викладача кафедри комп’ютерної інженерії, Олександра Руденка, к.т.н., доцента кафедри комп’ютерних та інформаційних технологій і систем, Віталія Свічкаря, к.е.н., доцента кафедри міжнародної економіки та маркетингу, Ігоря Слюсара, к.т.н., доцента кафедри комп’ютерної інженерії, Віктора Смоляра, к.т.н., доцента кафедри комп’ютерної інженерії, Ольгу Тищкевич, кандидата архітектури, доцента кафедри архітектури будівель та містобудування, Галину Тригубенко, ст. викладача секції державного управління і права кафедри фінансів і банківської справи, Віктора Чичуліна, к.т.н., доцента кафедри конструкцій з металу, дерева і пластмас.

     Вітаємо всіх з Днем захисника України і бажаємо миру та злагоди в рідній державі!

                                                                                                                                                                                                                                           ІАЦ ПолтНТУ