2022-08-14

Уряд затвердив перелік із 32 науково – технічних розробок на 35 млн грн

Кабінет Міністрів України ухвалив проєкт розпорядження «Про затвердження переліку науково – технічних (експериментальних) розробок в рамках виконання державного замовлення на найважливіші науково – технічні (експериментальні) розробки та науково – технічну продукцію у 2022 році». Даний перелік складається з 32 науково – технічних розробок, загальний обсяг фінансування яких у 2022 році становить 35055,6 тис.грн.

Уряд затвердив перелік із 32 науково – технічних розробок  на 35 млн грн

12 серпня на засіданні  уряду України   було ухвалено проєкт розпорядження «Про затвердження  переліку науково – технічних (експериментальних)  розробок в рамках виконання державного замовлення на найважливіші науково – технічні  (експериментальні) розробки та науково – технічну продукцію у 2022 році».

Міністерство освіти і науки України щорічно формує на конкурсних засадах перелік   науково – технічних (експериментальних)  розробок в рамках виконання державного замовлення, який затверджується Кабінетом Міністрів України відповідно до Закону України «Про наукову і науково – технічну діяльність».

Документом передбачається затвердити перелік з 32 науково – технічних розробок, загальний обсяг фінансування яких у 2022 році становить 35055,6 тис.грн.

Науково – технічні (експериментальні) розробки спрямовані на отримання науково – технічного (прикладного) результату, доведеного до стадії практичного використання, для забезпечення розвитку економіки, суспільства, зміцнення національної безпеки на основі використання наукових та науково – технічних досягнень, зокрема шляхом вироблення технологій подвійного призначення.

Прийняття проєкту акта позитивно впливатиме на сферу наукової та науково – технічної діяльності в цілому, оскільки сприятиме реалізації державної політики у цій сфері та надасть можливість профінансувати за рахунок коштів державного бюджету розробки для задоволення пріоритетних державних потреб.

Раніше уряд України продовжив дію пріоритетних тематичних напрямків наукових досліджень і науково – технічних розробок, а для українських вчених продовжено доступ до міжнародних баз даних.

 

 

Медіа – центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»