2020-01-11

В університеті відкрили сучасний Центр культури та студентської творчості

10 січня 2020 року в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у реконструйованій Великій актовій залі відкрили сучасний Центр культури та студентської творчості, провели загальні збори Конференції трудового колективу університету та відбувся концерт кращих полтавських музикантів

В  університеті відкрили сучасний Центр культури та студентської творчості

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» провели масштабний ремонт Великої актової зали університету. Ремонтні роботи тривали майже три місяці, на їх виконання було залучено цільове фінансування з державного бюджету.

«Головна стратегія діяльності Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» полягає в тому, щоб змінюватися разом з тими змінами, які відбуваються в суспільстві, та бути сучасним університетом європейського рівня. Сьогодні реалізована мрія науково-педагогічного та студентського колективу - мати нову сучасну залу. У перспективній програмі розвитку університету та програмі діяльності ректора було зафіксовано оновлення матеріально - технічної бази, в тому числі зробити сучасний дизайн та ремонт Великої актової зали університету. Тож відкриттям зали після ремонту реалізуємо один з програмних проєктів нашої діяльності. Приємно, що у втіленні ідеї, задекларованої у спільних програмах, взяли участь науково-педагогічні працівники, студенти та випускники нашого університету. Важливим є те, що проєктну пропозицію сформував старший викладач кафедри архітектури будівель та містобудування університету Андрій Конюк, до реалізації робочого плану долучилися викладачі кафедр будівельного напрямку. Всі новітні архітектурні, будівельні та дизайнерські тенденції втілені тут. На моє переконання, на сьогодні це найсучасніша актова зала не тільки в місті, а й у Полтавському регіоні», – говорить ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Почесну місію перерізати символічну стрічку в сучасній актовій залі було надано президенту студентського парламенту університету Олександру Литвиненку та директору Центру культури та студентської творчості, голові первинної профспілкової організації студентів та аспірантів Національного університету імені Юрія Кондратюка Олександру Дроботі.

«Відтепер мистецькі заходи для студентської молоді проходитимуть на якісно новому та вищому рівні. Величезна сцена, якісний звук, сучасна система вентиляції та кондиціонування повітря, комфортні глядацькі місця – зміни в усьому. Адміністрація університету постійно дбає про створення комфортних умов для розвитку студентської творчості. Щиро дякуємо за таку потужну підтримку і можливість користуватися такою сучасною залою», – ділиться планами Олександр Дроботя.

Велика актова зала університету була збудована у 1986 році та використовується для проведення офіційних урочистостей, університетських заходів, концертних програм, зустрічей з українськими та міжнародними партнерами, заходів для учнівської та студентської молоді. Загальна кількість глядацьких місць – 410, з них: на балконі – 109, у залі – 301.

Було здійснено глобальну модернізацію та оновлення зали: оновлено дизайн, встановлено комфортні глядацькі крісла, автоматизовану систему пожежного сповіщення, надпотужну сучасну аудіосистему, модернізовано систему вентиляції. Надсучасна витяжна система багатоканального кондиціонування зали забезпечує комфортний клімат усього приміщення.

Сучасна актова зала університету забезпечить проведення масштабних університетських заходів, підготовку до міських та всеукраїнських творчих конкурсів і стане сучасним «Центром культури і студентської творчості» – потужним осередком для креативної студентської молоді.

Проєкт ремонту сучасної актової зали виконано старшим викладачем кафедри архітектури будівель та містобудування Навчально-наукового інституту архітектури та будівництва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Андрієм Конюком.

«При проєктуванні сучасної актової зали враховувалися всі необхідні принципи безпеки, модернізовано та замінено абсолютно всі елементи опалення, вентиляції, що за тривалий період експлуатації стали непридатними до використання. Встановлено сучасну систему освітлення, що мінімізує витрати електроенергії, потужні вентиляційну та протипожежну системи. Статус університету підвищується, контингент студентів зростає, тому потреба модернізації цього приміщення стала нагальною. Суттєвих змін набув і сучасний дизайн зали, комфорт має бути в усьому. Тепер наш університет має місце для офіційних зустрічей, свят, що дозволить проводити їх на ще вищому мистецькому рівні», – говорить автор проєкту.

Подяками ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за сумлінну, бездоганну та плідну працю, зразкове виконання окремих доручень керівництва, а саме виготовлення проєктно - кошторисної документації та капітального ремонту приміщення актового залу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відзначені та отримали грошові премії:

  • к.т.н., завідувач кафедри теплогазопостачання, вентиляції та теплоенергетики, професор Юрій Голік
  • к.т.н., доцент кафедри архітектури та міського будівництва університету Олександр Гузинін
  • к.т.н., доцент кафедри конструкцій із металу, дерева і пластмас Андрій Дмитренко
  • Заслужений працівник університету, старший викладач кафедри архітектури будівель та містобудування Андрій Конюк
  • к.т.н., доцент кафедри архітектури та міського будівництва Наталія Магас
  • начальник відділу адміністративно - господарської роботи університету Ігор Міщанін
  • начальник експлутаційно - технічного відділу університету Сергій Приведенний
  • д.т.н., завідувач кафедри архітектури та міського будівництва, професор Олександр Семко
  • к.т.н., доцент кафедри конструкцій із металу, дерева і пластмас Геннадій Трусов
  • к.т.н., доцент кафедри архітектури та міського будівництва Олена Філоненко
  • інженер I категорії експлуатаційно - технічного відділу університету Олександра Циганюк
  • к.т.н., кафедри теплогазопостачання, вентиляції та теплоенергетики університету Олександра Череднікова
  • к.т.н., доцент кафедри конструкцій із металу, дерева і пластмас Сергій Шкіренко

Відзнакою Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» нагородили колектив та керівника ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «СЕН» Олександра Немировського.

«Висловлюємо глибоку вдячність та щиру подяку нашим діловим партнерам – будівельній компанії ТОВ «СЕН» за дотримання всіх законодавчих вимог та норм, чіткий контроль та злагоджену роботу фахівців. Бажаємо подальшого професійного розвитку Вашій компанії та сподіваємося на плідну співпрацю у майбутньому!» – зазначив ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Першим на оновленій сцені  виступив Полтавський академічний симфонічний оркестр на чолі із народним артистом України, диригентом Віталієм Скакуном. У виконанні музикантів та солістки симфонічного оркестру Вікторії Ягодки прозвучали шедеври світової класики. Виступ соліста, заслуженого артиста України Едуарда Головашича – керівника Полтавського духового оркестру «Полтава» та керівника Центру культури та студентської творчості університету (2005 – 2008 рр.). викликав бурхливі овації глядачів. Мистецькі заходи за участю запрошених артистів будуть відбуватися у Національному університеті імені Юрія Кондратюка й надалі.

Як зазначає адміністрація університету, представники різних організацій та івент-менеджери, які бажають проводити свої заходи у цій залі, можуть звернутися та орендувати її для подій будь-якого рівня складності та статусності.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»