2022-11-23

«Тут все пронизане любов’ю»: відкрилася творча виставка кафедри образотворчого мистецтва політехніки

У Центрі сучасного мистецтва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відкрилася виставка «Тут все пронизане любов’ю», куратором якої стала доцент кафедри образотворчого мистецтва Полтавської політехніки, художниця Ольга Пілюгіна. 19 студентів різних курсів кафедри образотворчого мистецтва представили свою творчість, пронизану любов’ю до України та культури рідного краю.

«Тут все пронизане любов’ю»: відкрилася творча виставка кафедри образотворчого мистецтва політехніки

22 листопада в Центрі сучасного мистецтва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» розпочала свою роботу виставка «Тут все пронизане любов’ю», під час якої член Національної спілки художників України та Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Заслужений майстер народної творчості України, доцентка кафедри образотворчого мистецтва університету Ольга Пілюгіна дебютувала в ролі куратора саме у виставковій залі Полтавської політехніки. 19 студентів різних курсів представили свою творчість.

«Надзвичайно приємно відкривати виставку в центрі сучасного мистецтва в колі друзів і однодумців. Дозвольте з першу виконати почесну й приємну місію й привітати куратора виставки – Ольгу Пілюгіну, заслуженого майстра народної творчості України й доцента кафедри образотворчого мистецтва Полтавської політехніки, з цією важливою під час війни подією, адже попри війну ми повинні рухатися вперед. Війна закінчиться, а мистецтво вічне. Я вітаю вас з цією подією. Дякую вам, Тетяно Миколаївно Зіненко, за те, що підтримуєте всі ініціативи й додаєте драйву до нашого потужного класичного університету своїми нестандартними рішеннями. І дякую студентам кафедри образотворчого мистецтва. Одразу видно, що ви – майбутні художники. Бажаю всім реалізувати свою мрію. Дякуємо Збройним силам України за можливість проводити такі заходи. Слава Україні!» – привітав митців з відкриттям виставки ректор університету, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

Виставка підготовлена студентами кафедри образотворчого мистецтва Полтавської політехніки.

«Дуже змішані відчуття, коли ми принесли сюди всі роботи. Вони настільки різні, настільки різнобарвні. Готуючись сьогодні до цієї виставки мені хотілося б спрямувати студентів таким чином, щоб відволікти їх від всього того жаху, який оточує нас зараз, і творити на вічні теми – кохання, родина, любов до рідного краю й милування всією тією красою, що нас оточує. Війна тимчасово, а мистецтво – вічне. Це те, заради чого ми воюємо – за нашу культуру, за наше мистецтво, за нашу особливість. Завжди я студентів налаштовую на те, що вони саме українські художники, і у своєму мистецтві вони повинні нести саме українську культуру.

Виставка називається «Тут все пронизане любов’ю». Тут любов різна: любов до кольору, до форм, до ліній, до Батьківщини, до родини, любов між людьми. Більшість робіт на цій виставці створені під час війни. Я дуже дякую авторам, які змогли вкласти свою любов у ці твори. Я дуже сподіваюсь, що ви зможете її відчути.

Я дуже дякую студентам, які допомагали нам робити експозицію. Це не лише художники, це – колективна праця. Я радію від результату. Сподіваюсь, що цю виставку побачить багато людей», – зазначила художниця Ольга Пілюгіна.

На відкриття виставки завітали викладачі та студенти Полтавської політехніки, а також студентська молодь Національного університету «Чернігівська політехніка». Почесним гостем був Заслужений художник України, член Національної спілки художників України Микола Підгорний, який проводив творчу зустріч зі студентами та персональну виставку в стінах університету.

«Бачу, що сьогодні дуже плідно попрацювали ваші студенти. Я вас з цим вітаю. Вітаю студентів Чернігівської політехніки з тим, що ви спілкуєтеся зі своїми друзями в Полтавському університеті. Політехніка – це передовий університет. Я це знаю. І дуже добре, що є така виставкова зала. Дякую за те, що можуть студенти, які будуть відомими, може й на весь світ, почати тут, з цього залу», – зауважив художник Микола Підгорний.

 

Раніше у Полтавському художньому музеї відкрилась родинна виставка митців Пілюгіних.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»