2019-09-12

Викладач німецької мови пройшла стажування у Берліні

Доцент кафедри германської філології та перекладу Олена Дмитренко отримала стипендію Ґете-Інституту на стажування у Берліні

Викладач німецької мови пройшла стажування у Берліні

У липні 2019 року Олена Дмитренко вирушила на стажування до німецької столиці за програмою «Мова, країнознавство, культурне навчання». Нині починається звітний період, що триватиме з 16 вересня по 3 листопада, у рамках якого на кафедрі германської філології планується захід для обміну набутим досвідом.

«На підвищення кваліфікації у Берліні зібралась інтернаціональна команда вчителів і викладачів німецької мови більш ніж з 20 країн світу. Ми познайомились з новими методиками навчання на заняттях із країнознавства, із застосуванням мультимедійних технологій, поєднанням з музикою, кіно, образотворчим мистецтвом, креативними іграми тощо. Для учасників була підготовлена насичена наукова і культурна програми», – розповіла викладач.

За результатами програми стажування, фахівці Ґете-Інституту залучили стипендіатів до участі у web-проектах і дослідницької роботи.

Goethe-Institut (Ґете-Інститут) – це офіційне культурне представництво Федеративної Республіки Німеччини, що фінансується державою для популяризації німецької мови та культури в усьому світі.

Медіа-центр ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка