2019-09-17

Викладачі і студенти змагались за футбольний Кубок співдружності

У ПолтНТУ започаткували новий турнір з міні-футболу – «Кубок співдружності» серед збірних команд інститутів, факультетів та структурних підрозділів університету

Викладачі і студенти змагались за футбольний Кубок співдружності

У змаганнях взяли участь сім команд, до складу яких входять науково-педагогічні працівники включно з ректором і студенти Миргородського художньо-промислового коледжу імені Миколи Гоголя, Полтавського коледжу нафти і газу, навчально-наукового інституту нафти і газу, навчально-наукового інституту будівництва та архітектури, навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту, навчально-наукового інституту інформаційних технологій та механотроніки, а також збірна команда гуманітарного факультету та факультету фізичної культури та спорту.

«У ювілейний для нашого університету рік, у рік ребредингу навчального закладу і відкриття нового структурного підрозділу – факультету фізичної культури і спорту, ми започатковуємо нову традицію – проведення турніру з міні-футболу під назвою «Кубок співдружності». По суті, це продовження тієї доброї корпоративної традиції, яка буда започаткована декілька років тому, коли викладачі і студенти в одній команді виходять на футбольне поле. Перший тайм грають викладачі, другий – студенти. Це об’єднує нас усіх у одну команду ПолтНТУ», – привітав гравців та вболівальників ректор ПолтНТУ, професор Володимир Онищенко.

Голова профкому студентів та аспірантів ПолтНТУ Олександр Дроботя побажав максимально цікавих футбольних моментів та цікавих ігор.

Футбольний турнір тривав три дні поспіль (11-13 вересня). Головним суддею став арбітр національної категорії, тренер з футболу, старший викладач Олексій Воробйов. Напружена боротьба вивела у півфінал чотири команди.

У групі А команду Миргородського художньо-промислового коледжу імені Миколи Гоголя перемогла команда викладачів навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту (ННІФЕМ) (1:2), в нічию (1:1) зіграли команди студентів навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту та навчально-наукового інституту будівництва та архітектури (ННІАБ), а викладачі навчально-наукового інституту будівництва та архітектури вибороли перемогу у команди Миргородського художньо-промислового коледжу імені Миколи Гоголя з рахунком 4:3.

У групі B збірна гуманітарного факультету та фізичної культури і спорту (ГФ та ФКС) зіграла проти команди навчально-наукового інституту інформаційних технологій і механотроніки (ННІІТМ) і виграла (5:0), у протистоянні «нафтовиків» виграла команда навчально-наукового інституту нафти і газу (ННІНГ), які грала проти команди Полтавського коледжу нафти і газу (ПКНГ) (1:3).

Другий тур завершився перемогами команд, які від початку лідирували: ГФ та ФКС – ПКНГ (6:1), ННІНГ – ННІІТМ (5:2).

У третьому турі команди-лідери – ГФ та ФКС і ННІНГ зіграли з рахунком 0:2 на користь ННІНГ. Матч ПКНГ – ННІІТМ завершився рахунком 5:2.

Півфінал запам’ятався найбільшим рахунком за час турніру – команда ННІФЕМ обіграла збірну ГФ та ФКС з рахунком 9:3. Матч ННІАБ – ННІНГ завершився впевненою перемогою команди навчально-наукового інституту нафти і газу (2:5). У фіналі зустрілись команди ННІФЕМ і ННІНГ, матч закінчився з рахунком 2:6.

Рейтинг переможців-2019 виглядає так:

1 місце – ННІНГ

2 місце – ННІФЕМ

3 місце – ННІАБ

4 місце – ГФ та ФКС

Таким чином, перший Кубок співдружності виборола команда навчально-наукового інституту нафти і газу.

Щиро вітаємо і дякуємо усім, хто підтримує командний дух університету!