2017-09-13

ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ УКРАЇНОЗНАВСТВА, КУЛЬТУРИ ТА ДОКУМЕНТОЗНАВСТВА ПРОЙШЛИ СТАЖУВАННЯ ЗА КОРДОНОМ

ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ УКРАЇНОЗНАВСТВА, КУЛЬТУРИ ТА ДОКУМЕНТОЗНАВСТВА ПРОЙШЛИ СТАЖУВАННЯ ЗА КОРДОНОМ

У сучасних умовах розвитку вищої освіти в Україні набуває актуальності підвищення фахової майстерності й кваліфікації науково-педагогічних працівників, у тому числі вивчення досвіду освіти передових європейських країн. Крім того, новим «Порядком присвоєння вчених звань науковим і науково-педагогічним працівникам», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2015 року № 656, передбачено стажування у ВНЗ країни, яка входить до ЄС або участь у роботі наукової конференції, проведеної у країні, що входить до ЄС.

На виконання цих завдань з 15 по 20 травня 2017 року Ірина Денисовець – кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри українознавства, культури та документознавства взяла участь у стажуванні в європейських університетах «Інновації у вищій освіті: світові тенденції та регіональний досвід». За результатами стажування отримала іменний сертифікат (112 годин).

У зазначений період відвідала Технічний університет у м. Кошице (Словаччина), Мішкольський університет (Угорщина), Віденський університет (Австрія).

З 12 по 23 червня 2017 року Людмила Дерев’янко – кандидат філологічних наук, доцент кафедри українознавства, культури та документознавства взяла участь у стажуванні «Організація навчального процесу, програми підготовки, інноваційні технології та наукова робота в Wyzsza Szkola Biznesu – National-Louis-University», яке проходило в місті Новий Сонч (Польща).

Програма стажування включала ознайомлення з особливостями навчального процесу закладу освіти, де відбувалося стажування, роботу зі зразками навчально-методичного забезпечення, ознайомлення з практикою отримання студентами подвійних дипломів. Змістове наповнення занять у наукових майстернях було цікавим і різноманітним. У стажуванні взяли участь понад 50 науковців з вищих навчальних закладів різних міст України: Білої Церкви, Вінниці, Дрогобича, Запоріжжя, Києва, Львова, Миколаєва, Одеси, Ужгорода, Харкова, Чернівців. На базі університету 22-23 червня відбулася науково-практична конференція «Пріоритети наукових досліджень – 2017: теоретична та практична цінність».

Людмила Дерев’янко взяла участь у роботі конференції, зокрема у секції «Перспективні напрями досліджень у гуманітарних науках (педагогіка, історія, філософія, культурологія та релігієзнавство, філологія)» з доповіддю на тему «Семантико-синтаксична кореляція темпоративів із семантикою приблизного часу». Після закінчення стажування всім його учасникам було вручено іменні сертифікати про участь у роботі Міжнародної конференції та про стажування (108 годин).

За матеріалами
кафедри українознавства,
культури та документознавства