2019-10-15

Викладачі ПолтНТУ провели майстер-класи під час форуму перекладачів у Львові

З 11 по 13 жовтня у Львові відбувся ІІІ-й Форум перекладачів, у якому взяли участь науково-педагогічні працівники Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка

Викладачі ПолтНТУ провели майстер-класи під час форуму перекладачів у Львові

ПолтНТУ представляли декан гуманітарного факультету, к.пед.н., доцент Анна Агейчева та старший викладач кафедри загального мовознавства та іноземних мов Юлія Гунченко. У рамках програми ІІІ галузевого форуму перекладачів, що проходив у Львівській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Романа Іваничука, вони провели два майстер-класи з галузевого технічного та економічного перекладу.

Форум перекладачів передбачає більше десяти відкритих зустрічей з відомими українськими перекладачами, під час яких учасники мали можливість поспілкуватись, дізнатись про цікаві моменти з життя та творчості, а також поставити питання та отримати цінні практичні поради. Зустрічі проходили на різних локаціях. Зокрема – у Львівській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Романа Іваничука, в URBAN бібліотеці, у Львівському обласному молодіжному центрі та книгарні «Є».

Організація подібних форумів є майданчиком для зустрічі фахівців з перекладу та майбутніх спеціалістів у цій галузі з метою обміну найсучаснішою інформацією та досвідом. Цьогорічний форум став місцем зустрічі однодумців – фахівців з галузевого перекладу, які під час роботи форуму поділилися власним досвідом та напрацюваннями, зокрема у такій галузі як комп’ютеризований переклад. Змістовні доповіді на актуальні теми викликали жваве обговорення.

Медіа-центр ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка