2024-04-08

Вільнюський університет прикладних наук запрошує студентів політехніки подавати заявки на стипендії від Литовського національного агентства Erasmus+

Партнер Полтавської політехніки – Вільнюський університет прикладних наук Vilnius University of Applied Sciences (Литва) запрошує студентів бакалаврату та магістратури політехніки взяти участь у конкурсі на отримання стипендій від Литовського національного агентства Erasmus+ на навчання у 2024/2025 навчальному році. Дедлайн подання заявок – до 10 квітня 2024 року.

Вільнюський університет прикладних наук запрошує студентів політехніки подавати заявки на стипендії від Литовського національного агентства Erasmus+

Партнер Полтавської політехніки – Вільнюський університет прикладних наук Vilnius University of Applied Sciences (Литва) запрошує студентів бакалаврату та магістратури політехніки взяти участь у конкурсі на стипендії від Литовського національного агентства Erasmus+ на навчання у 2024/2025 навчальному році.

Дедлайн подання заявок – 10 квітня 2024 року.

Кандидати першого (бакалаврського) та другого (магістерського) циклу навчання, затверджені на короткострокове навчання, отримуватимуть щомісячну стипендію у розмірі 550 євро. В осінньому семестрі 2023/2024 н.р. студентки політехніки, які навчались у Вільнюському університеті прикладних наук, отримували стипендію у розмірі 490 євро щомісячно.

Точна сума стипендії, виділеної для кандидата, буде розрахована координаторами академічної мобільності приймаючої установи відповідно до кількості днів мобільності, тому можливі незначні відхилення у розмірі щомісячної стипендії. Стипендія призначена лише для покриття витрат самого стипендіата. Додаткова сума для супроводжуючих партнерів або сім'ї не передбачена. Литовські державні стипендії не можуть бути подвійно профінансовані з інших джерел, наприклад, іншими стипендіями або іншими програмами академічних обмінів.

Плата за навчання покривається Литовською Республікою і перераховується безпосередньо вищому навчальному закладу.

Максимальний розмір плати за навчання визначатиметься нормативними витратами, які затверджуються Міністром освіти, науки і спорту Литовської Республіки.

Будь-які інші збори, такі як членські внески до студентської профспілки, членські внески до бібліотеки тощо, сплачуються стипендіатом.

Витрати на проїзд, візу та проживання покриваються стипендіатом.

Кандидати на участь у конкурсі на стипендію повинні надати такі документи:

  1. Conditional Agreement (угоду про навчання).
  2. Один рекомендаційний лист, заповнений і підписаний одним із викладачів університету.
  3. Скан-копію першого розвороту закордонного паспорту.
  4. Виписку про успішність
  5. Довідку, що підтверджує рівень знань англійської мови.

Шаблони і зразки документів містяться у розпорядженні, розісланому на кафедри, їх також можна взяти у відділі міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або у координаторки програми – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

Детальніша інформація про умови участі міститься тут.

Подавати заявки на участь у конкурсі можна на такі факультети і програми:

Faculty of Electronics and Informatics (Факультет електроніки та інформатики):

Faculty of Economics (Факультет економіки):

Faculty of Business Management (Факультет бізнес-менеджменту):

Faculty of Health Care (Факультет охорони здоров'я):

Faculty of Agrotechnologies (Факультет агротехнологій):

Faculty of Pedagogy (Факультет педагогіки):

Faculty of Arts and Creative Technologies (Факультет мистецтв та креативних технологій):

Others:

Про досвід навчання студенток політехніки, які отримували таку стипендію в осінньому семестрі 2023/2024 н.р., можна прочитати на офіційному сайті Національного університету імені Юрія Кондратюка.

Мова навчання – англійська (рівень B2/C1).

Перш ніж подавати заявку до міжнародних зв’язків рекомендується проконсультуватись із викладачами стосовно відповідності програм, запропонованих Вільнюським університетом прикладних наук, освітній програмі, за якою навчається студент\-ка.

Брати участь у програмі обміну можуть лише студенти/студентки, які мають діючий (як мінімум по березень 2025 року) закордонний паспорт, високі показники академічної успішності і які володіють англійською на рівні B2/C1.

До участі у конкурсі допускаються як студенти, що знаходяться в Україні, так і ті студенти, що наразі перебувають за кордоном.

За вимогами програми Erasmus+ та згідно угоди між університетами, при відборі кандидатів за умови однакових показників академічної успішності та рівня знань англійської мови, перевага надаватиметься студентам із малозабезпечених сімей; студентам, які мають малих дітей; студентам з обмеженими фізичними можливостями; студентам, які були всиновлені; студентам із хронічними хворобами чи іншими особливими потребами, пов’язаними із здоров’ям.

При відборі кандидатів також враховуватимуться будь-які соціальні, волонтерські, освітні, наукові ініціативи, програми, проєкти, у яких брав/брала участь кандидат/кандидатка.

Страхування: усі відібрані студенти-учасники програми обміну зобов’язані самостійно купити медичне страхування на весь період навчання в Литві. Кошти, витрачені на страхування, не відшкодовуються.

Орієнтаційний тиждень для студентів-іноземців зазвичай починається за тиждень до початку семестру з метою допомогти студентам познайомитися з кампусом та містом, а також системою навчання, матеріально-технічною базою та електронною системою університету. Усім студентам, які беруть участь у академічних програмам обміну, наполегливо рекомендується взяти участь у орієнтаційному тижні.

Кандидати, які прагнуть взяти участь у програмі, повинні успішно скласти тест та пройти співбесіду з англійської мови. Крім цього, їм потрібно підготувати пакет документів, який необхідно буде включити до аплікаційної заявки.

За детальнішою інформацією звертатись до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координаторки програми – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»