2019-11-25

Випускник-«кіборг» завітав до університету в День Гідності та Свободи

У ННІФЕМ Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відзначили День Гідності та Свободи особливою зустріччю

Випускник-«кіборг» завітав до університету в День Гідності та Свободи

День Гідності та Свободи, встановлений Указом Президента України від 13 листопада 2014 року, щорічно відзначається з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного покоління об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття.

Що надихає громадян бути активними і рішуче ставати на захист демократичних цінностей, прав і свобод, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору? Як виявляється патріотизм і мужність? Звідки це особливе почуття єдності, яке відзначають учасники революційних подій, волонтерського руху і захисники?

Науково-педагогічні працівники кафедри публічного управління, адміністрування та права у День Гідності та Свободи організували зустріч учнів 11-х класів Полтавської гімназії № 13, магістрантів спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування», колег з університету та запросили випускника університету 2008 року (спеціальність: «Проектування та облаштування об’єктів нафтогазовидобувного комплексу»), головного інженера-проектувальника ТОВ «Термастіл» Максима Запічного, щоб обговорити такі соціально важливі теми і події. У 2015 році Максим захищав Донецький аеропорт – служив сапером з позивним «Шерлок», нагороджений медаллю «Захисник Вітчизни». Його історії – про добровільне рішення підписати контракт і вирушити на фронт, про 17 днів у новому терміналі Донецького міжнародного аеропорту імені Прокофьєва (доки не отримав вогнепальне поранення), про важливість довіри і взаємної підтримки, коли необхідно прикривати один одного – надихають на переосмислення життєвих цінностей і вчинків.

Подібні зустрічі надзвичайно актуальні, а продовжили спілкування у форматі круглого столу. Учасники зіграли в комунікативну ділову гру «Розвиток міжособистісних комунікацій» і обговорили психологічні аспекти взаємодії.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»