2021-05-14

Вітання з Днем науки України!

Вітання з Днем науки України!

Шановні колеги, науково-педагогічні працівники!
Шановні здобувачі вищої освіти і аспіранти!

Щиро вітаю колектив університету і наукову громадськість з особливим святом - Днем науки!

Авторитетні вчені-викладачі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» - університету з більш ніж двохсотрічними освітніми традиціями і потужними науковими школами, підготували чимало українських науковців і продовжують виховувати нові покоління молодих науковців. Приємно відзначити, що талановита молодь, вихована у нашому університеті, залишається продовжувати справу своїх вчителів. Цілеспрямована діяльність науковців, викладачів та дослідників забезпечила лідерство у рейтингах з науковоі діяльності та створення сучасної системи підготовки наукових кадрів. Ми нарощуємо свій потенціал, активно розвиваємо пріоритетні наукові напрями, нові технології. Ефективна наукова діяльність є основою для формування інтелектуально орієнтованої економіки та утвердження авторитету України серед провідних країн світу. Пишаємось ефективним розвитком молодіжної науки і створеними максимально сприятливими умовами для молодих вчених. Підтвердженням цього є вже своєрідна галерея пошани лауреатів Премії Президента України для молодих вчених.

Окремими вагомими здобутками Полтавської політехніки є визнання державою внеску наших науковців у розвиток української науки, відзначення престижними державними преміями та визнання світової академічної спільноти. Полтавська політехніка є одним з провідних європейських університетів, членом Великої Хартії Університетів і має науковців, пошанованих іноземними університетами.

Особлива роль і місія нашого університету полягає у розвитку Малої академії наук та роботі з талановитими школярами Полтавщини.

Науково-педагогічних працівників і освітян єднає розуміння необхідності спрямовувати свої зусилля на поглиблення наукових досліджень, інтеграцію науки і освіти та розвитку інтелектуальної еліти регіону.

Університет є осередком наукової творчості. Саме в інтеграції з передовою наукою вища освіта модернізується і розвивається.

Тож бажаю вам, колеги, творчої наснаги, завзятості, наукових перемог, талановитих послідовників і визнання! Пишаймося високим званням - Науковець!

З повагою
Ректор, доктор економічних наук, професор
Володимир ОНИЩЕНКО