2019-11-15

Визначені переможці обласного етапу «Cool Games»

14 листопада на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся ІІІ етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу «Cool Games» – стало відомо, хто представить Полтавщину на фіналі у Києві

Визначені переможці обласного етапу «Cool Games»

Всеукраїнський спортивно-масовий захід «Cool Games» ініційований Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та ВГО «Українська Федерація учнівського спорту», щоб популяризувати інноваційні підходи до шкільних уроків фізичної культури та мотивувати дітей займатися спортом.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» всіляко підтримує розвиток учнівського і студентського спорту, тому став ключовим партнером в організації і гостинно приймав учасників змагань. Лише за цей рік університет прийняв кілька обласних і всеукраїнських чемпіонатів серед учнівської молоді з різних видів спорту, а учні шкіл-партнерів мають змогу займатися спортом на спортивних локаціях університету.

«Cool Games» став одним із найулюбленіших заходів школярів Полтавщини. Більше 40 шкіл стали використовувати елементи естафет на уроках фізичної культури, під час проведення фізкультурно-оздоровчих і спортивно-масових заходів. Формат ігор дозволяє долучатися навіть глядачам – така фізична активність не потребує спеціальної підготовки і дозволяє приєднуватися усім охочим.

Відкривали змагання і нагороджували за результатами голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Вадим Стеценко, Президент ВГО «Українська Федерація учнівського спорту» Роман Греба, керівник Полтавського відділення ВГО «Українська Федерація учнівського спорту», ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко і начальник Полтавського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Юлія Гордієнко.

Програма змагань передбачала 22 види активностей та ігор: «Біатлон», «Дід Мазай і зайці», «Біг джамп», «Великі складнощі», «Гулівер», «Класики», «Коло», «Коти горошку», «Коти горошку слалом», «Не поспішай, щоб встигнути», «Переправа», «Ткач», «Флеш», «Флеш слалом», «Хватько», «Черепахи», «Ягоди» та інші. Школярі змагалися у трьох вікових дивізіонах:

  1. І – 2009-2010 р.н. – команди Лубенської загальноосвітньої школи №1, Полтавської загальноосвітньої школи №2 та Полтавської загальноосвітньої школи №26;
  2. ІІ – 2006-2008 р.н. – команди Лубенської загальноосвітньої школи №1, Полтавської загальноосвітньої школи №2 та Полтавської загальноосвітньої школи №34;
  3. ІІІ – 2002-2005 р.н. – команди Лубенської загальноосвітньої школи №1, Полтавської загальноосвітньої школи №2 та Полтавської гімназії №33.

«Ви – майбутнє покоління, яке виконує важливу місію: показуєте своїм одноліткам, що бути спортивним – модно і круто. «Cool Games» – новий формат спорту у формі гри для дітей, що дозволить їм займатися руховою активністю та бути фізично здоровими», – звернувся до учасників Президент ВГО «Українська Федерація учнівського спорту» Роман Греба.

Голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Вадим Стеценко наголошує: «Cool Games» – це проект, до якого ми прагнемо залучити максимальну кількість учнів різних вікових категорій. З цього року запустили процес відбіркових змагань – на рівні школи, району, територіальних громад. Переможці будуть змагатися у Києві, а потім зможуть представити країну на міжнародному рівні: дівчата на марафоні забігу «She runs» у Парижі, а хлопці – на Educational Games в Олімпії (Греція)».

За результатами змагань команди отримали нагороди, а від керівника Полтавського відділення ВГО «Українська Федерація учнівського спорту», ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професора Володимира Онищенка додались приємні сюрпризи – запрошення на навчання до університету і подарунковий сертифікат на придбання спортивних товарів у спеціалізованому магазині «Динамо» на суму 100 грн для кожного (для команди ця сума становитиме не менше 600 грн).

«Я радий, що сьогодні нас приїхали підтримати люди, які власним прикладом пропагують здоровий спосіб життя, сприяють розвитку фізичної культури та спорту, роблять цікаві проекти для молоді і підтримують навчальні заклади, яким небайдуже майбутнє дітей. Це має надихати молодь на максимальне розкриття спортивних можливостей, самореалізацію. Мені приємно відзначити, що в нашому університеті для молоді доступна найсучасніша спортивна інфраструктура і кращі умови для занять різноманітними видами спорту. Тому ми раді приймати і такі інноваційні проекти, які змінюють на краще шкільну програму, мотивують дітей більше рухатися, об’єднуватися в команди і мати здорове дозвілля», – говорить ректор, професор Володимир Онищенко.

У підсумку перемогу на обласному етапі Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед школярів «Cool Games» здобули:

у першому віковому дивізіоні:

I місце – команда Полтавської загальноосвітньої школи №2

II місце – команда Полтавської загальноосвітньої школи №26

III місце – команда Лубенської загальноосвітньої школи №1

у другому віковому дивізіоні:

I місце – команда Полтавської загальноосвітньої школи №2

II місце – команда Лубенської загальноосвітньої школи №1

III місце – команда Полтавської загальноосвітньої школи №34

у третьому віковому дивізіоні:

I місце – команда Полтавської загальноосвітньої школи №2

II місце – команда Лубенської загальноосвітньої школи №1

III місце – команда Полтавської гімназії №33

За високий рівень суддівства та вагомий особистий внесок у розвиток фізичного виховання та спорту учнівської молоді грамотою Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації нагородили:

  • Валерія Білоху – вчителя фізичної культури Полтавської гімназії №33;
  • Валентину Шеліхову – вчителя фізичної культури Полтавської загальноосвітньої школи №2.
  • За вагомий особистий внесок в організацію обласного етапу «Cool Games» та розвиток фізичного виховання та спорту учнівської молоді грамотою Полтавського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України нагородили:

  • Інну Бєлакову – вчителя фізичної культури Полтавської загальноосвітньої школи №2;
  • Віктора Шульгу – вчителя фізичної культури Полтавської загальноосвітньої школи №8;
  • Руслана Жалія – старшого викладача кафедри фізичного виховання Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;
  • Олександра Омельяненка – викладача кафедри фізичного виховання Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Вітаємо команди з перемогами та бажаємо нових звершень!

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»