2019-09-23

Визначили «День народження» факультету фізичної культури та спорту

У рамках відзначення Міжнародного дня студентського спорту відбулась офіційна прес-конференція з презентацією роботи нового структурного підрозділу ПолтНТУ – факультету фізичної культури та спорту.

Визначили «День народження» факультету фізичної культури та спорту

Ще в березні 2019 року, на урочистому відкритті спортивного корпусу ПолтНТУ, була анонсована перспектива створення факультету для виховання потужного спортивного потенціалу, яка стала реальністю вже 1 вересня цього року.

У прес-конференції взяли участь ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України, президент ВГО «Спортивна студентська спілка України», голова секції з фізичної культури  і спорту Відділення вищої освіти Національної академії педагогічних наук України, професор Євгеній Імас, голова Комітету з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України, генеральний секретар Спортивної студентської спілки України Вадим Стеценкопрезидент  Української Федерації учнівського спорту, заступник міністра освіти і науки України 2016-2019 рр. Роман Греба та ректор ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка, керівник відділення ВГО «ССУ» у Полтавській області, професор Володимир Онищенко.

Акцентуючи увагу на досягненнях кращих спортсменів Полтавщини і України, почесні гості  відзначили логічність створення нового структурного підрозділу в університеті де активно підтримують спортивний рух і створена найкраща в області матеріально-технічна база.

«Вже традиційним стало відкриття в Міжнародний день студентського спорту Універсіади, що проходить під егідою ЮнескоЦього року ми невипадково обрали для цієї грандіозної спортивної події Полтавський національний технічний  університет ім. Юрія Кондратюка, бо бачимо динаміку якісних змін, що тут відбуваються», - зазначив ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України, президент ВГО «ССУ» Євгеній Імас.  «Вкотре підтримуючи принцип «У здоровому тілі - здоровий дух», сподіваємося, що наша місія - популяризувати спорт серед студентства та учнівської молоді буде виконана». Він висловив  повну підтримку Національного університету фізичного виховання і спорту та спілки у прагненні ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка досягти якості підготовки спортивних кадрів рівня кращих профільних  закладів вищої освіти з фізичної культури та спорту країни.

«Україна ввійшла до ТОП-10 країн світу за досягненнями спортсменів у міжнародних чемпіонатах та Всесвітній універсіаді. 279 тисяч студентів взяли участь у змаганнях міжнародного та всеукраїнського рівня», - наголосив президент  УФУС, заступник міністра освіти і науки України 2016-2019 рр. Роман Греба. - «Студентський рух став відроджуватися завдяки людям, які цим живуть, яким небайдуже те, що відбувається у спорті». 

«Цього року ми проводимо церемонію нагородження всіх університетів, що брали участь в зимовій та літній універсіадах. Ми продовжуватимемо переконувати, що спорт – це модно та престижно. До нових перемог!», - говорив  у своєму виступі   голова Комітету з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України, генеральний секретар ВГО «ССУ» Вадим Стеценко.

Ректор ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка, професор Володимир Онищенко подякував ректору Національного університету фізичного виховання і спорту України, президенту ВГО «ССУ» Євгенію Імасу за колегіально прийняте рішення урочистого відзначення Міжнародного дня студентського спорту на базі ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка. «Для нас почесна місія – приймати кращих спортсменів, ректорів вищих навчальних закладів, спортсмени яких представляли Україну на міжнародних змаганнях. Надзвичайно приємно, що саме на базі нашого університету відбудеться офіційне відкриття XV літньої та II зимової Універсіади України 2019 – 2020», - підкреслив ректор ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка, професор Володимир Онищенко.

Відтепер 20 вересня в календарі подій ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка стане Днем факультету фізичної культури та спорту. Цьому передувала титанічна праця людей, які з великою повагою та любовю ставляться до студентів, на власному прикладі показуючи можливість успішного втілення формули здорового способу життя.

«Відкриття факультету сприятиме відкриттю нових спеціальностей. На сьогодні їх дві - «Фізична реабілітація та ерготерапія», «Фізична культура і спорт»,  готуємося до отримання ліцензії на підготовку студентів за спеціальністю «Середня освіта. Фізична культура», - розповів  про роботу новоствореного підрозділу Ректор ПолтНТУ, професор Володимир Онищенко.

На факультеті фізичної культури та спорту навчається близько 300 студентів, діє три кафедри – фізичної культури і спорту, фізичної реабілітації та ерготерапії, фізичного виховання.

У надсучасному спортивному  корпусі університету є лабораторії кіберспорту, сучасні зали спортивного більярду, спортивно-бальних танців, чирлідингу, настільного тенісу, є стадіон, майданчики для гри у футбол, занять воркаутом. В університеті діє більше тридцяти спортивних секцій, де займаються понад 1500 студентів.

«З перших днів роботи факультету вже маємо своїх чемпіонів України, Європи та світу з більярду, пауерліфтингу та легкої атлетики. У напрямку підготовки спортсменів ми будемо рівнятися на кращих», – наголосив під час прес-конференції ректор ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка, професор Володимир Онищенко.

Крім того ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка розпочав тісну співпрацю з Полтавською обласною організацією  керівників закладів освіти, школами міста Полтави по реалізації спільних проєктів популяризації учнівського спорту у Полтавській області.

 Медіа – центр ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка