2019-09-30

Всесвітній день туризму відзначили велопробігом

28 вересня науково-педагогічні працівники ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка, студенти факультету фізичної культури та спорту, разом із представниками ГО «ВелоПолтава» влаштували велопробіг, присвячений Всесвітньому дню туризму.

Всесвітній день туризму відзначили велопробігом

До велопробігу долучилися завідувачі, науково-педагогічні працівники кафедр фізичної культури та спорту, фізичної терапії, ерготерапії, представники студентського самоврядування на чолі з ректором ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка, професором Володимиром Онищенком, а також директор Полтавського музею авіації та космонавтики Андрій Пушкарьов, всі бажаючі полтавці, які підтримують велотуристичний рух.

Метою діяльності ГО «ВелоПолтава» є популяризація велоруху та велоспорту на Полтавщині. Місцеві активісти прагнуть розвитку велоінфраструктури сучасного міста, адже такий вид транспорту має чимало переваг.

«Рух на велосипеді корисний для здоров'я людини, велосипеди безпечні для навколишнього середовища та, на відміну від автомобілів, повністю безшумні», – розповідають активісти.

Факультет фізичної культури та спорту та чолі з деканом Наталією Беседою долучається до всіх спортивних ініціатив, пишучи власну сторінку історії розвитку та динамічного зростання.

«Наймолодший факультет – факультет фізичної культури та спорту ПолтНТУ з перших днів свого створення активно стартував і робить все, для того, щоб кожен день, кожен місяць були насиченими на події, і таким чином формував динамічну історію свого розвитку! Молодий, завзятий колектив факультету на чолі з фаховим і креативним деканом Наталією Беседою, разом із завідувачами кафедр, зокрема, доктором наук Ліною Рибалко, підтримують всі ініціативи щодо рухової активності студентів і викладачів! Із великим задоволенням долучився до велопробігу присвяченого Всесвітньому дню туризму! Провели чудовий, сонячний, теплий, суботній день на свіжому повітрі, насолоджуючись неймовірно красивими краєвидами рідної Полтави! Дякую колегам, однодумцям і друзям за ефективне перезавантаження після чергового напруженого робочого тижня!», – прокоментував ректор ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка, професор Володимир Онищенко.

Учасники велопробігу переконані, що рухова активність є головною складовою здорового способу життя людини, а велотуризм стає все більш популярним.