2021-07-03

Вступ без ЗНО: як не втратити рік і шанс на вищу освіту

Хто невдало склав ЗНО, все одно має шанс здобути вищу освіту і не втрачати час та гроші. Шлях до здобуття вищої освіти можна розпочати у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», вступивши на навчання до одного з фахових коледжів, які діють в структурі університету.

Вступ без ЗНО: як не втратити рік і шанс на вищу освіту

Вступ до коледжів на базі 11 класів відбувається або за результатами ЗНО, або за вступними іспитами (за вибором вступника). Після завершення навчання в коледжі, для вступу в університет потрібно тільки 2 сертифікати ЗНО, а навчатися всього кілька років за прискореною формою.

«На жаль, не всі цьогорічні випускники задоволені своїми результатами і ризикують втратити рік до наступної спроби. Але навіть ті, хто не склав ЗНО, мають право вступати до фахових коледжів! За 2-3 роки навчання у коледжі можна отримати диплом фахового молодшого бакалавра, успішно скласти ЗНО і продовжити навчання в університеті за скороченим терміном. При цьому в коледжі можна навчатись безкоштовно», – говорить перший заступник директора Полтавського фахового коледжу нафти і газу Іван Бадула. – «На відміну від випускників шкіл, випускники коледжів вступають до університету за результатами ЗНО лише з двох предметів. Це досить перспективна траєкторія здобуття вищої освіти, адже у коледжах можна здобути гарну практичну підготовку і потім, після потужної теоретичної підготовки в університеті, отримати кращі шанси на працевлаштування. Роботодавці зараз охоче приймають молодих фахівців, які навчались в коледжі і здобули певний досвід за своїм фахом. Це високо цінується. Тим паче наш коледж активно співпрацює з великими нафтогазовими і сервісними компаніями, а наші випускники будують успішну кар’єру».

Полтавський фаховий коледж нафти і газу та Миргородський фаховий коледж імені Миколи Гоголя – структурні підрозділи Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

 У Полтавському фаховому коледжі нафти і газу вступникам на базі 11 класів пропонують навчання за спеціальностями:

  • 185 Нафтогазова інженерія та технології (освітні програми – «Експлуатація нафтових i газових свердловин» та «Обслуговування та ремонт обладнання нафтових і газових промислів»)
  • 103 Науки про Землю (освітня програма «Розвідування нафтових та газових родовищ»).

Набір на навчання здійснюється за державним замовленням!

Якщо ви бажаєте вступити до коледжу за результатами вступних іспитів,  вам необхідно пройти попередню реєстрацію та скласти іспити до 13 липня.

Документи можна подати особисто в коледжі з 14 до 26 липня.

Хто вступатиме за результатами ЗНО, прийом заяв триватиме з 14 липня по 02 серпня в електронній формі.

На таких же умовах можна вступити і до Миргородського фахового коледжу імені Миколи Гоголя. Тут на базі 11 класів пропонують навчання за такими спеціальностями:

  • 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація
  • 029 Інформаційна, бібліотечна та архівна справа
  • 051 Економіка
  • 144 Теплоенергетика
  • 161 Хімічні технології та інженерія
  • 241 Готельно-ресторанна справа

Зареєструватись на вступні іспити можна онлайн: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdxtDiwFdz8PcX1xzfVgSFPtP_iskB_hum36w6ce7eBfpP1Ag/viewform

З питань вступу до Миргородського коледжу абітурієнти можуть проконсультуватись у Полтаві – в приймальній комісії Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Щодо вступу до університету інформацію можна переглянути тут: https://nupp.edu.ua/page/vstup.html

Підібрати спеціальності на основі сертифікатів ЗНО можна онлайн на зручному сервісі: https://nupp.edu.ua/calculator.html

Звертайтесь до приймальної комісії університету та коледжів – отримаєте вичерпні відповіді на усі питання, що стосуються прийому документів і вступу на навчання.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»:  +38 (0532) 56-16-04, +38 (099) 057-65-17, vstup@nupp.edu.ua

Полтавський фаховий коледж нафти і газу: +38 (0532) 638-176, pkng@ukr.net

Миргородський фаховий коледж імені Миколи Гоголя: +38 (0532) 56-16-04, +38 (05355) 4-54-29, +38 (063) 538 27 11

Підписуйтесь:

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»