2019-11-27

Як стати кращими: кращі кейси від «Регал Петролеум Корпорейшен Лімітед»

Студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» перевірили на практиці свої теоретичні знання технологічних та інженерних процесів видобутку газу, екологічної безпеки і охорони праці на об’єктах компанії «Регал Петролеум Корпорейшен Лімітед»

Як стати кращими: кращі кейси від «Регал Петролеум Корпорейшен Лімітед»

20 листопада студенти Навчально-наукового інституту нафти і газу спеціальностей «Нафтогазова інженерія та технології», «Екологія», «Теплоенергетика» та науково-педагогічні працівники університету: к.т.н, доцент кафедри нафтогазової інженерії та технологій, заступник директора навчально-наукового інституту нафти і газу Анатолій Калюжний, старший викладач кафедри прикладної екології та природокористування Юлія Чухліб, старший викладач кафедри нафтогазової інженерії та технологій Анатолій Сизоненко та завідувачка навчальної лабораторії кафедри нафтогазової інженерії та технологій Ольга Сердюкова відвідали представництво компанії «Регал Петролеум Корпорейшен Лімітед», що входить до групи компаній Smart Energy.

Керівник Представництва «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» у Полтавському регіоні, директор із операційної діяльності Володимир Стецюк поділився великим практичним досвідом роботи у нафтогазовій галузі з майбутніми фахівцями.

Студенти відвідали кілька об’єктів Мехедівсько-Голотовщинського родовища – свердловини №109, №102 з метанольним господарством, водонагнітальну свердловину №4. Фахівці компанії докладно розповіли про цикл отримання газу, газового конденсату та LPG від добування до розподілу вже готової продукції, параметри обладнання, особливості використання реагентного господарства. На завершення відвідали тимчасову замірно-сепараційну установку з двома ступенями сепарації та сучасну лабораторію контролю якості застосовуваних речовин та відповідності товарної продукції ‒ газового конденсату та LPG.

Двічі на рік представництво компанії виконує екологічний моніторинг території та відстежує стан поверхневих та підземних вод, грунтів, флори, фауни та повітря.

«Обираючи об’єкти для екскурсії, ми ставили за мету показати майбутнім фахівцям галузі особливості добувної діяльності з дотриманням високих стандартів у сфері охорони праці, екологічної та пожежної безпеки», – зазначив Володимир Стецюк.

Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» у категорії «До 200 працівників» Всеукраїнського огляду-конкурсу на присвоєння звання «Краще підприємство з охорони праці-2018» стало кращим підприємством у сфері охорони праці» у номінації «Видобувна промисловість». Нафтогазові підприємства на конкурс відбирали представники профільних міністерств, Фонду соціального страхування України, Держпраці, центральних і місцевих органів виконавчої влади, об’єднань роботодавців та профспілкових організацій. Серед учасників ‒ десятки провідних підприємств з усієї країни.

Показовим прикладом є стенд на території компанії, де відображається інформація про відсутність нещасних випадків на виробництві протягом тривалого часу.

На кожному підприємстві групи Smart Energy діє політика у сфері якості, охорони праці, промислової та екологічної безпеки, що базується на: максимальному використанні потенціалу підприємства, захисті та поліпшенні екологічного стану довкілля в регіоні діяльності підприємства, професійній безпеці виробництва та охорони здоров’я, розвитку та підвищенні професійних якостей працівників.

Минулого року Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» пройшло повторну сертифікацію відповідності виробничої діяльності до міжнародних стандартів систем менеджменту професійної безпеки та здоров'я, в результаті якої визнано відповідність діяльності Представництва «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» стандартам ДСТУ ISO 9001:2015 «Системи менеджменту якості», ДСТУ OHSAS 18001:2010 «Системи управління гігієною та безпекою праці», ISO 14001:2015 «Системи екологічного менеджменту. Вимоги та настанови щодо застосування».

До речі, на всіх об’єктах підприємства здійснюється роздільний збір сміття.

Студенти та науково-педагогічні працівники Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» висловлюють щиру вдячність керівнику Представництва «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» у Полтавському регіоні Володимиру Стецюку, начальнику відділу охорони праці, навколишнього середовища та цивільного захисту Представництва Олександру Паливоді, інженеру з пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту Антону Зінченку, провідному інженеру з видобутку нафти і газу Ростиславу Павлишину, завідуючій лабораторії Представництва «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» Ірині Зайцевій, менеджеру з корпоративних комунікацій Представництва Наталії Плехановій, начальнику адміністративно-господарского відділу Наталії Строй, працівникам їдальні підприємства.

Дякуємо за підтримку та внесок у підготовку майбутніх фахівців нафтогазової галузі України!