2019-11-04

Якість будматеріалів можна випробувати у спеціалізованому центрі університету

Випробувальний центр пропонує виробникам і постачальникам будівельних матеріалів та конструкцій аудити якості, послуги сертифікаційних і контрольних випробувань продукції, а також консультації

Якість будматеріалів можна випробувати у спеціалізованому центрі університету

Професійне співробітництво у сфері сертифікаційних та контрольних випробуваннь пропонує випробувальний центр Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» виробникам і постачальникам будівельних матеріалів на взаємовигідних умовах.

Продукцію випробовують за показниками зовнішнього вигляду, геометричних розмірів, фізико-технічних характеристик, експлуатаційних властивостей, якості виготовлення, міцності, зносостійкості, морозостійкості, теплопровідності, звукоізоляції, повітропроникності, водонепроникності:

  • будівельні матеріали (цементи, пісок, щебінь, грунти, суміші сухі будівелні та інш.);
  • вироби (цегла, тротуарна плитка та бруківка, бетон, асфальтобетон, покрівельні та облицювальні металеві листові, плити пінополістирольні);
  • конструкції металеві (ферми, колони, панелі, балки);
  • конструкції залізобетонні (плити, колони, балки, палі тощо);
  • конструкції з дерева і пластмас (вікна, двері, ферми).

Також фахівці проводять аудит якості виготовлення будівельних виробів і розробляють технічні умови на нестандартну продукцію.

Центр має лабораторії з випробувань будівельних матеріалів, виробів і конструкцій. Наприклад, лабораторія з випробувань залізобетонних конструкцій може проводити натурні випробування міцності, тріщиностійкості конструкцій, у тому числі тестування стикового з’єднання залізобетонних плит.

Випробувальний центр виконує дослідження опору теплопередачі огороджуючих конструкцій, вікон і дверей в натурних умовах з виїздом на об’єкт.

Проводяться випробування тротуарної плитки та бруківки за європейськими стандартами ДСТУ Б EN 1339:2016 Плити бетонні для пішохідних доріжок і тротуарів. Вимоги і методи випробувань.

Крім того, випробувальний центр університету надає консультації з технології виготовлення бетонних і залізобетонних виробів, будівельної кераміки, розчинів і сухих сумішей, дорожніх виробів та іншої будівельної продукції.

«Випробувальний центр університету працює на ринку послуг України з 1996 року. Основна мета діяльності випробувального центру — забезпечення достовірності та точності результатів вимірювань і випробовувань продукції, неухильне виконання вимог нормативних документів щодо методів випробовувань, якісне своєчасне виконання вимог замовників, постійна співпраця з ними. Основний принцип діяльності, якого дотримується центр – попередження та зниження рівня ризиків, пов'язаних з безпечністю будівельної продукції — збереження здоров'я людини через належну якість продукції», – наголошують спеціалісти.

Сучасне обладнання дозволяє виконувати широкий спектр замовлень. В арсеналі випробувального центру є камера клімату, муфельні печі (+1300 ℃), сушильна шафа, прилад для визначення теплопровідності матеріалів, прилад для визначення морозостійкості бетону за 4 доби, твердомір переносний для визначення твердості металів, теплограф для визначення опору теплопередачі блоків віконних та дверних у лабораторних та натурних умовах, ультразвуковий прилад для визначення якості зварних з’єднань та набір інструментів для визначення якості зварних з’єднань, прилад для неруйнівного визначення міцності бетону, цегли, розчину.

У 2018 році випробувальний центр акредитований Національним агентством з акредитації України на технічну компетентність і незалежність відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 (ISO/IEC 17025:2005) (Атестат акредитації № 2Н174 від 19 листопада 2018 року).

Замовити послугу і домовитися про співробітництво можна за телефонами: (067) 452 29 36, (050) 205 30 96.