2020-04-03

Е-університет: відбулось засідання Вченої ради

Уперше в історії Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» засідання Вченої ради відбулось у дистанційному форматі

Е-університет: відбулось засідання Вченої ради

03 квітня 2020 року відбулося засідання Вченої ради університету у дистанційному форматі. Можливості Zoom дозволили вийти в ефір одночасно 73 учасникам засідання (65 членам Вченої ради університету і запрошеним співробітникам).

У порядку денному розглянули зміни у графіку навчального процесу у весняному семестрі 2019-2020 навчального року, створення разової спеціалізованої ради та поточні питання, які стосуються організації роботи університету в умовах карантину.

«Життя продовжується, колектив університету швидко реагує на виклики часу. Ми прийняли соціально відповідальне рішення – провести планове засідання Вченої ради університету не виходячи зі своїх домівок! Забезпечення освітнього процесу і роботи університету потребує важливих рішень, але організувати це потрібно у суворій відповідності до вимог режиму карантину і максимально безпечно для громадського здоров'я», – прокоментував ректор Володимир Онищенко.

Рішенням Вченої ради університету внесені зміни до графіку навчального процесу у весняному семестрі 2019-2020 навчального року – оприлюднені нові дати, на які перенесені лабораторні заняття, усі види підсумкового семестрового контролю та підсумкова атестація за освітнім ступенем «Бакалавр».

 

Також було схвалено подання клопотання до Міністерства освіти і науки України для участі в експерименті, затвердженого Постановою Кабміну від 06 березня 2019 року №167 «Про проведення експерименту з присудження ступеня доктора філософії». Як повідомила проректор з наукової та міжнародної роботи Світлана Сівіцька, в університеті створять спеціалізовану раду для разового захисту дисертації за спеціальністю 192 «Будівництво та цивільна інженерія».

Члени Вченої ради розглянули і проміжні підсумки роботи від початку карантину та підтримали соціально-орієнтовану політику університету.

Ректор Володимир Онищенко наголосив: «ЖОДЕН співробітник не відправлений у відпустку за власний рахунок, без збереження заробітної плати! Колеги, які виявили бажання піти у відпустку на період карантину, перебувають у ОПЛАЧУВАНІЙ відпустці. Заробітні плати і стипендії ВИПЛАЧУЮТЬСЯ ВЧАСНО, без затримок, а також університет своєчасно сплачує за комунальні послуги, хоча є можливість користуватися пільговим періодом і відтермінувати оплату. Висловлюю щиру вдячність колективу університету за злагоджену роботу від самого початку карантину та реалізацію стратегії «Електронний університет»! Ми вже встигли засумувати один за одним, та сподіваюсь, що цей особливий період успішно завершиться, ми повернемось до звичного життя, але точно знаю, що будемо ще більше цінувати ті прості радощі людського спілкування, які навіть перестали помічати. Бажаю усім міцного здоров'я!»

Вчена рада схвалила витрати на безперебійне забезпечення кампусів і студмістечка дезінфікуючими та мийними засобами, засоби захисту для співробітників і мешканців гуртожитків, пальне для підвезення співробітників, які забезпечують життєдіяльність університету. Штаб з епідеміологічного нагляду продовжує роботу, відбувається щоденний моніторинг стану захворюваності серед співробітників і студентів.

Медіацентр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»