2018-06-21

У ПолтНТУ відзначають 121 річницю від Дня народження Юрія Кондратюка

Юрій Кондратюк народився 21 червня 1897 року в місті Полтава. Його наукові праці та теоретичні надбання зробили можливим освоєння космосу, саме тому ім’я Юрія Кондратюка золотими літерами написане в залі слави Космічного музею НАСА в США (Аламагордо). На його честь у світовій науці названо трасу, яка вперше привела людину на Місяць, і кратер на зворотному боці цього супутника Землі. Юрій Кондратюк – видатний інженер, автор багатьох конструкторських розробок у галузі будівництва, механіки.

У ПолтНТУ відзначають 121 річницю від Дня народження Юрія Кондратюка

    З нагоди урочистостей сотні науково-педагогічних працівників, студентів та почесних гостей ПолтНТУ разом з ректором університету професором Володимиром Онищенком та директором Полтавського музею авіації і космонавтики імені Юрія Кондратюка Андрієм Пушкарьовим вшанували пам'ять видатного теоретика космонавтики Юрія Кондратюка (Олександра Шаргея), покладанням квітів до його пам’ятника.

     Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка з великою гордістю носить ім’я цього видатного науковця, високо шануючи його неоціненний вклад у розвиток космонавтики України та світу.

ІАЦ ПолтНТУ