2018-03-21

У ПолтНТУ відбулася Всеукраїнська науково-практична конференції «Перспективи інституціонального розвитку земельних відносин в Україні»

15 – 16 березня 2018 року з нагоди Дня землевпорядника у стінах Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція «Перспективи інституціонального розвитку земельних відносин в Україні».

У ПолтНТУ відбулася Всеукраїнська науково-практична конференції «Перспективи інституціонального розвитку земельних відносин в Україні»

 

    До роботи пленарного засідання Всеукраїнської науково-практичної конференції приєдналися і почесні гості: ректор Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, професор Володимир Онищенко, голова Наглядової ради агрофірми «Маяк» Котелевського району Полтавської області, Герой України      Тетяна Корост, начальник Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області Вадим Чувпило, голова Полтавського обласного громадського об’єднання «Асоціація фермерів та приватних землевласників відродження Полтавщини» Василь Бурлака, д.е.н. старший науковий співробітник провідного інституту агроекології і природокористування НААН України Олександер Ковалів, відомі викладачі й науковці вищих навчальних закладів України.

     Зі словами привітань до всіх присутніх звернувся ректор ПолтНТУ, професор Володимир Онищенко, котрий зазначив, що до участі долучилися понад 15 навчальних закладів із різних міст України та науково-дослідні інститути НААН України, всього більше 120 учасників, та зауважив, що протягом 7 років університет навчає студентів за спеціальністю «Геодезія та землеустрій», а в минулому році успішно відбувся перший випуск магістрів цієї спеціальності.

     Також під час урочистого відкриття ректор ПолтНТУ, професор Володимир Онищенко вручив подяку голові Наглядової ради агрофірми «Маяк» Котелевського району Полтавської області Тетяні Корост за багаторічну співпрацю з Полтавським національним технічним університетом імені Юрія Кондратюка, вагомий внесок у організацію практичної підготовки студентів та з нагоди Дня Землевпорядника.

     Під час свого виступу Тетяна Корост розповіла, розповіла про становлення земельної реформи, а також проблеми, котрі постають перед агрофірмами сьогодні.

     Голова Полтавського обласного громадського об’єднання «Асоціація фермерів та приватних землевласників відродження Полтавщини» Василь Бурлака у своїй доповіді розповів про діяльність фермерських господарств Полтавської області й України та значимість підтримки держави для їх сталого розвитку.

    Начальник Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області Вадим Чувпило відмітив, що виховання молодих, цілеспрямованих людей потенційно формує майбутнє нації й відмітив потребу молодих фахівців з новітнім поглядом у структурі землевпорядних служб.

    Д.е.н. старший науковий співробітник провідного інституту агроекології і природокористування НААН Олександер Ковалів наголосив на особливостях нових парадигм звершення земельної реформи в Україні.

    Д.т.н., професор Луганського національного аграрного університет Євгенія Угненко розповіла про новітні розробки у сфері очистки стічних вод на автомобільних дорогах із використанням природних цеонітів та наголосила на необхідності підвищення уваги до екологічної безпеки на території малих населених пунктів.

    Крім того на пленарному засіданні виступали д.е.н., професор, директор навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка Володимир Гришко; д.е.н. доцент, завідувач кафедри АДГЗ та СБ Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка Григорій Шарий; к.е.н., доцент Харківського національного аграрного університету імені В. В. Докучаєва Андрій Попов; магістрант спеціальності «Геодезія та землеустрій» Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка Владислав Козлов.

    На засіданнях секцій «Землеустрій та кадастр», «Проектування  та благоустрій автомобільних доріг і територій» та «Геодезія та ГІС-технології» виступали д.фіз.-мат.н., директор Полтавської гравіметричної обсерваторії інституту геофізики НАН України імені С. І. Субботіна Михайло Лубков; к.н.держ.упр., в.о. директора ДП «Полтавський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» Сергій Фесак.

     Приємно, що в рамках проведення даного заходу учасникам вдалося обмінятись досвідом та науковими здобутками, щодо нових інноваційних проектів та вирішення практичних завдань в сфері проектування автомобільних доріг, геодезії, землеустрою і кадастру.

За матеріалами кафедри автомобільних доріг,

землеустрою та сільських будівель