2019-08-27

Знак якості: найбільше магістрів обрали ПолтНТУ

24 серпня відбулося розширене засідання приймальної комісії за участю заступника голови Наглядової ради університету, керівника Секретаріату Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки Вадима Стогнія.

Знак якості: найбільше магістрів обрали ПолтНТУ

Науково-педагогічні працівники, директори навчально-наукових інститутів, декани факультетів, представники студентського самоврядування ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка зібралися, щоб проаналізувати попередні результати вступної кампанії 2019 року.

З вітальним словом з нагоди державного свята – Дня Незалежності України до учасників засідання звернувся ректор ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка, професор Володимир Онищенко.

Заступник голови Наглядової ради ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка Вадим Стогній передав колективу університету вітання від Президента НАН України, професора Бориса Патона, який високо оцінює роль Полтавського національного технічного університету ім. Юрія Кондратюка в освітянській спільноті України.

Проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Богдан Коробко акцентував увагу присутніх на динаміці вступу абітурієнтів на різні спеціальності до ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка за останні декілька років.

«Динаміка вступу позитивна. Традиційно високим попитом користувались спеціальності, повязані із нафтогазовою галуззю, фінансовою сферою і комп’ютерні науки

Найбільший набір серед полтавських університетів та академій ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка має за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Магістр» – кількість сягнула 570 осіб», – прокоментував результат Богдан Коробко.

Аналізуючи результати вступної кампанії, учасники засідання відзначили, що серед рекомендованих на зарахування на місця державного замовлення зростає кількість вступників з максимальною кількістю балів ЗНО з двох і більше предметів. Ця динаміка свідчить про сприятливі умови для формування контингенту першокурсників, які мають високий рівень підготовки для здобуття вищої освіти.

«Конкуренція серед начальних закладів повинна бути здоровою. Ми позиціонуємо себе на рівні київських університетів, підняли планку вимог і знижувати темп не збираємося», – прокоментував ректор ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка, професор Володимир Онищенко.

Велика увага у ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка приділяється дотриманню антикорупційного законодавства України. З коротким звітом з цього важливого у діяльності кожного навчального закладу питання виступив відповідальний Артем Іноземцев.

Підбиваючи підсумки, заступник голови Наглядової ради ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка Вадим Стогній позитивно оцінив ті якісні зміни, які відбуваються в житті університету, висловивши впевненість, що динамізм і готовність іти в ногу з вимогами часу ще більше підвищить рейтинг ПолтнТУ ім. Юрія Кондратюка серед навчальних закладів Полтавщини та й України в цілому. Запорукою успіху в будь-якій діяльності Вадим Стогній назвав командну роботу. «В команді має бути молодість, досвід і той, що тягне плуга», – додав член Наглядової ради. «Ви на правильному шляху. Не можна знижувати темп – це дорога в нікуди. Не треба гнатися за кількістю. Давайте досягати якості. Я бажаю, щоб наш університет залишався кращим по якості надання освітніх послуг. І хай це буде, як у КПІ – там важко вчитися, але туди йдуть солідні люди. Хай ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка буде знаком якості у Полтавській області».

Ректор ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка, професор Володимир Онищенко подякував за постійну підтримку освітніх ініціатив, висловивши сподівання, що подальша співпраця буде такою ж конструктивною і дозволить реалізувати у найближчому майбутньому окреслені перспективи.

 

 

 

Медіа-центр ПолтНТУ ім. Юрія Кондратюка