Мета викладання навчальної дисципліни - Ознайомлення з базовими поняттями раціонального харчування, основними складовими харчових продуктів (білками, жирами, вуглеводами, вітамінами, мінеральними речовинами, мікро-, макроелементами), їх значенням для здоров’я людини; особливостями лікувально-дієтичного харчування при різних патологіях; нетрадиційними методами харчування; впливом харчових додатків на здоров’я людини.
В результаті вивчення дисципліни «Дієтотерапія» можна дізнатися про:
- роль харчування у функціонуванні основних систем організму людини;
- основні анатомо-фізіологічні дані щодо структури і функцій органів травлення;
- фізіологічну потребу здорової людини в основних нутрієнтах;
- основні теорії харчування: раціональне, збалансоване, адекватне, диференційоване, індивідуальне, значення режиму харчування;
- оздоровчу дію продуктів харчування на організм людини;
- основи дієтології, характеристику основних дієт, організацію харчування людей різних верств населення;
- фізіолого-гігієнічні основи раціонального харчування різних вікових груп населення;
- основи харчування спортсменів.