Дієтотерапія

Мета викладання навчальної дисципліни - Ознайомлення з базовими поняттями раціонального харчування, основними складовими харчових продуктів (білками, жирами, вуглеводами, вітамінами, мінеральними речовинами, мікро-, макроелементами), їх значенням для здоров’я людини; особливостями лікувально-дієтичного харчування при різних патологіях; нетрадиційними методами харчування; впливом харчових додатків на здоров’я людини.

В результаті вивчення дисципліни «Дієтотерапія» можна дізнатися про:

  • роль харчування у функціонуванні основних систем організму людини;
  • основні анатомо-фізіологічні дані щодо структури і функцій органів травлення;
  • фізіологічну потребу здорової людини в основних нутрієнтах;
  • основні теорії харчування: раціональне, збалансоване, адекватне, диференційоване, індивідуальне, значення режиму харчування;
  • оздоровчу дію продуктів харчування на організм людини;
  • основи дієтології, характеристику основних дієт, організацію харчування людей різних верств населення;
  • фізіолого-гігієнічні основи раціонального харчування різних вікових груп населення;
  • основи харчування спортсменів.

Силабус