Дієтотерапія

В результаті вивчення дисципліни «Дієтотерапія» можна дізнатися: роль харчування у функціонуванні основних систем організму людини; основні анатомо-фізіологічні дані щодо структури і функцій органів травлення; фізіологічне значення компонентів продуктів харчування; білків, ліпідів, вуглеводів, вітамінів, мінеральних речовин та їх оптимальні потреби відповідно до стану організму за конкретних умов існування; фізіологічну потребу здорової людини в основних нутрієнтах; основні теорії харчування: раціональне, збалансоване, адекватне, диференційоване, індивідуальне, значення режиму харчування; характеристику концепцій харчування П.Брегга, Г.Шелтона, вегетаріанства та ін..; оздоровчу дію продуктів харчування на організм людини; значення продуктів бджільництва та їх застосування; основи дієтології, характеристику основних дієт, організацію харчування людей різних верств населення; особливості харчування при захворюваннях органів дихання, серцево-судинної системи, органів травлення, нирок та ендокринної системи; нетрадиційні системи харчування; фізіолого - гігієнічні основи раціонального харчування різних вікових груп населення; основи харчування спортсменів.

Syllabus