Освітній рівень | Перший (бакалаврський) |
Програма навчання | Обов’язкова |
Галузь знань | 24 Сфера обслуговування |
Спеціальність | 242 Туризм |
Освітня програма | Туризм |
Обсяг дисципліни | 3 кредити (90 академічних годин) |
Види аудиторних занять | лекції (18 академічних годин), практичні заняття (18 академічних годин) |
Форма контролю | Диференційований залік |
Вивчення дисципліни «Облік і аудит у туристичній діяльності» спрямоване на формування у майбутніх фахівців систематизованого комплексу знань з організації та методики бухгалтерського обліку туристичної діяльності, його удосконалення з урахуванням передового зарубіжного досвіду.
Завдання дисципліни спрямовані на формування у студентів фахових компетентностей:
К03. Здатність діяти соціально відповідально та свідомо.
К04. Здатність до критичного мислення, аналізу і синтезу.
К18. Здатність аналізувати діяльність суб’єктів індустрії туризму на всіх рівнях управління.
К22. Розуміння принципів, процесів і технологій організації роботи суб’єкта туристичної індустрії та її підсистем.
К30. Здатність працювати з документацією та здійснювати розрахункові операції суб’єктом туристичного бізнесу
К32. Здатність забезпечувати реалізацію стратегічних пріоритетів діяльності туристичного підприємства при формуванні мінімально можливих витрат.
Програмними результатами вивчення дисципліни «Облік і аудит у туристичній діяльності» є:
ПР08. Ідентифікувати туристичну документацію та вміти правильно нею користуватися.
ПР10. Розуміти принципи, процеси і технології організації роботи суб’єкта туристичного бізнесу та окремих його підсистем (адміністративно-управлінська, соціально-психологічна, економічна, техніко-технологічна).
ПР17. Управляти своїм навчанням з метою самореалізації в професійній туристичній сфері.
ПР26. Аналізувати діяльність туристичного підприємства та використовувати результати аналізу задля досягнення мети діяльності з мінімально можливими витратами.
Оволодіння знаннями про «Облік і аудит у туристичній діяльності» ґрунтується на тісному взаємозв’язку з іншими навчальними дисциплінами «Правознавство та основи конституційного права», «Управління витратами туристичного підприємства», «Організація туризму (Організація туристичних подорожей)», «Організація готельного господарства», «Організація ресторанного господарства».
Тема 1. Сутність, значення, предмет і метод бухгалтерського обліку.
Тема 2. Бухгалтерський баланс і особливості його побудови.
Тема 3. Система рахунків бухгалтерського обліку та подвійний запис.
Тема 4. Організація туристичної діяльності.
Тема 5. Облік активів, зобов’язань, капіталу та господарських процесів підприємств туристичної галузі.
Тема 6. Загальна характеристика, облік і оподаткування туристичного продукту і туристичної послуги.
Тема 7. Облік виробництва та надання готельних послуг.
Тема 8. Особливості бухгалтерського та податкового обліку туристичного агента та інших суб’єктів, що надають туристичні послуги.
Тема 9. Фінансова звітність підприємств туристичного обслуговування.