Нутриціологія

Нутриціологія представляє собою науку, яка займається вивченням їжі, харчування, продуктів харчування.

У результаті вивчення навчальної дисципліни «Нутриціологія» студент буде знати про:

- принципи нутриціології в питаннях визначення будови і ролі окремо взятих компонентів харчування;

- особливості біотехнології, що дозволили отримувати в чистому вигляді фізіологічно і, отже, фармакологічно активні компоненти майже з будь-якого біосубстрату.

Навчиться:

- проводити інтеграцію з іншими науками про харчування;

- встановити роль нутрієнтів, а також еубіотиків у процесі запобігання захворюванням;

- усунення дефіцит життєво необхідних речовин за допомогою раціонального харчування;

- складати індивідуальні схеми раціону харчування;

- підвищувати неспецифічну резистентність організму людини.

Силабус