Нутриціологія представляє собою науку, яка займається вивченням їжі, харчування, продуктів харчування.
У результаті вивчення навчальної дисципліни «Нутриціологія» студент буде знати про:
- принципи нутриціології в питаннях визначення будови і ролі окремо взятих компонентів харчування;
- особливості біотехнології, що дозволили отримувати в чистому вигляді фізіологічно і, отже, фармакологічно активні компоненти майже з будь-якого біосубстрату.
Навчиться:
- проводити інтеграцію з іншими науками про харчування;
- встановити роль нутрієнтів, а також еубіотиків у процесі запобігання захворюванням;
- усунення дефіцит життєво необхідних речовин за допомогою раціонального харчування;
- складати індивідуальні схеми раціону харчування;
- підвищувати неспецифічну резистентність організму людини.