Основи дизайну інтер’єру

Дизайнер інтер’єру – професія відносно нова. Раніше кожна людина сама облаштовувала свою житлову площу за власним уподобанням. Однак із часом потреба в професійних знаннях, які допоможуть сформувати витончений смак, відчуття стилю, кольору, стала необхідною. Людина, що має необхідні знання, може перетворити стандартне приміщення в особливе, зручне і естетичне.

Отже, зміст дисципліни «Основи дизайну інтер’єру» передбачає вивчення основ та засобів побудови інтер’єру, формування у студентів навичок творчого мислення, які дозволять створювати креативний дизайн інтер’єру житлового приміщення.

Проектування внутрішнього простору має власну специфіку, яка втілюється в функціональному, естетичному та психологічному комфорті. Тому вивчення дисципліни передбачає: ознайомлення з основними етапами дизайн-проектування інтер’єру; розроблення плану розташування меблів з врахуванням ергономічних вимог; оволодіння навичками композиційної організації інтер’єру; уміння використовувати колір та світло інтер’єрі;  ознайомлення із стилями та сучасними трендами в галузі дизайні інтер’єру; формування навичок декорування та оздоблення інтер’єру; вміння використовувати здобуті знання у власній творчій роботі. Зміст курсу також передбачає вивчення методів візуалізації власного творчого задуму.

Силабус