Основи енергетичного менеджменту

Дисципліна «Основи енергетичного менеджменту» призначена для ознайомлення студентів з методами управління споживанням енергії для будівель різного призначення, забезпечення раціонального використання ресурсів та високого рівня енергоефективності.

В умовах енергетичної кризи та зростання цін на енергоносії, надзвичайно актуальними стають питання ефективного використання енергії, здатність приймати тактичні та стратегічні рішення для раціонального енергоспоживання. Відповідно в курсі «Основи енергетичного менеджменту» вивчаються методи розроблення та реалізації системи заходів для підвищення енергоефективності будівель у процесі їх експлуатації та комплексне розв'язання пов'язаних з цим технічних, економічних та екологічних проблем. Розглядаються принципи ефективного управління проектами підвищення енергоефективності та забезпечення застосування новітніх технологій у галузі енергетики на основі знань про технічні системи та устаткування енергоефективних будівель. Піднімаються питання сталого розвитку та вміння розробляти енергоефективні рішення з урахуванням екологічних та соціальних аспектів.

Здобуваються навички аналізу даних та вміння використовувати спеціальні програмні засоби для моніторингу та обробки інформації щодо енергоспоживання будівель. Базові знання про економіку та фінанси розглядаються в аспекті розроблення ефективних стратегій управління енергоспоживанням будівель та оцінювання їх економічної ефективності.

Силабус