Теорія і методика баскетболу

Мета навчальної дисципліни «Теорія і методика баскетболу» є формування розуміння ролі фізичної культури в розвитку особистості і підготовки її до професійної діяльності, мотиваційно-ціннісного ставлення до фізичної культури загалом і до спортивних ігор зокрема, оволодіння системою практичних умінь і навичок занять баскетболом, забезпечення, зберігання і зміцнення здоров’я, розвиток й удосконалення психофізичних можливостей, якостей і властивостей особистості; набуття фонду рухових умінь і навичок засобами баскетболу, що визначають психофізичну готовність випускників закладу вищої освіти до життєдіяльності й обраної професії.

В результаті вивчення дисципліни «Теорія і методика баскетболу» студенти повинні знати: техніки виконання основних прийомів гри у баскетболі, методики навчання основним прийомам гри у баскетбол, основи методики самоконтролю в процесі занять баскетболом, теоретико-методичних основ оздоровчого тренування в режимі навчальної діяльності студентів; історії розвитку баскетболу в Україні та світі; правил гри; основних прийомів техніки гри; основних тактичних дій гри в баскетбол; основи загартування організму; гігієни розумової праці.

Вміти: показувати навички самостійної роботи, демонструвати критичне та самокритичне мислення. Здійснювати навчання руховим діям та розвиток рухових якостей людини в умовах різних форм організації занять фізичними вправами. Здійснювати заходи з підготовки спортсменів, організації й проведення спортивних змагань. Оцінювати рухову активність людини та її фізичний стан, складати та реалізовувати програми кондиційного тренування, організовувати та проводити фізкультурно-оздоровчі заходи. Використовувати засвоєнні уміння і навички занять популярними видами рухової активності оздоровчої спрямованості.

Силабус