2024-06-26

206 випускників Полтавського фахового коледжу нафти і газу отримали дипломи фахових молодших бакалаврів

У Полтавському фаховому коледжі нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вручили дипломи 206 випускникам. 15 випускників коледжу отримали дипломи з відзнакою, серед яких 8 нагороджені Подяками ректора Полтавської політехніки за високі досягнення в навчанні та активну участь у громадському житті коледжу.

206 випускників Полтавського фахового коледжу нафти і газу отримали дипломи фахових молодших бакалаврів

На базі відокремленого структурного підрозділу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» - Полтавського фахового коледжу нафти і газу відбулася церемонія вручення дипломів фахових молодших бакалаврів випускникам спеціальностей «Гірництво», «Науки про Землю», «Нафтогазова інженерія та технології», «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», «Інженерія програмного забезпечення».

У непростих сучасних умовах відбувся 53-й випуск у житті освітнього закладу та перший випуск фахових молодших бакалаврів спеціальності «Інженерія програмного забезпечення». Юнаки та дівчата сумлінно навчалися упродовж усіх років у коледжі – 15 випускників отримали дипломи з відзнакою, а 8 – відзначили Подяками ректора Полтавської політехніки, професора Володимира Онищенка за високі досягнення в навчанні та активну участь у громадському житті коледжу.

З отриманням путівки в доросле життя випускників привітали запрошені гості - ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко, генеральний директор ТОВ «НТП «Бурова техніка», голова Наглядової ради університету, почесний випускник Полтавського нафтового геологорозвідувального технікуму, кандидат технічних наук Віталій Вітрик, директор Полтавського фахового коледжу нафти і газу Іван Бадула, завідувачі відділень та викладачі коледжу.

За словами директора Полтавського фахового коледжу нафти і газу Івана Бадули, випуск фахових молодших бакалаврів – особлива для кожного мить, незважаючи на те, що вже втретє свято відбувається в умовах повномасштабного вторгнення. Багато випробувань випало на долю цьогорічних випускників, проте своїм сумлінним навчанням та відкритою громадянською позицією юнаки та дівчата довели, що українську молодь не зламати. Вже завтра випускники продовжать всебічно розвиватиcя, здобувати нові знання у Полтавській політехніці, розпочнуть будувати успішну кар’єру задля збереження енергонезалежності нашої країни. Очільник Полтавського фахового коледжу нафти і газу побажав молодим людям вагомих особистісних звершень та професійних здобутків за обраним фахом.

Перед початком урочистостей присутні Хвилиною мовчання вшанували пам’ять військовослужбовців та мирних жителів, постраждалих внаслідок російської агресії.

У своєму вітальному слові ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко від усього серця побажав випускникам досягати поставлених амбітних цілей, не зупинятися на досягнутому у своєму професійному та кар’єрному зростанні і запросив розпочати нову сторінку власного становлення з університетом:

«Шановні випускники, щиро вітаю вас із завершенням навчання у найкращому коледжі нашої країни, який користується високим авторитетом і повагою серед професіоналів нафтогазовидобувного комплексу! Упродовж вашого навчання, на яке, на жаль, припали надзвичайно складні випробування, війна, ви спільно зі своїми наставниками мужньо долали виклики. Щиро дякую викладачам, які зробили все можливе задля того, щоб ви стали висококваліфікованими фахівцями своєї справи і знайшли себе в професійному житті.

Запрошуємо продовжити будувати власну наукову та освітню траєкторію у стінах Полтавської політехніки, яка пишається успішним функціонуванням відокремленого структурного підрозділу - Полтавського фахового коледжу нафти і газу. Бажаю кожному з вас щасливої життєвої долі, нових науково-освітніх, спортивних та професійних здобутків!».

Вітаючи випускників, генеральний директор ТОВ «НТП «Бурова техніка», голова Наглядової ради Полтавської політехніки, кандидат технічних наук Віталій Вітрик закликав молодь не зупинятися на досягнутому, власною працею примножуючи позитивний освітній імідж власної alma -mater.

За роки навчання куратори стали для студентів справжніми друзями і щирими порадниками, у мандрівці студентським життям цілеспрямовану та активну молодь супроводжували мудрі та виважені наставники Лариса Новікова, Наталія Пшичкіна, Тетяна Сакова, Ольга Кочерженко, Ірина Почтакова, Вікторія Філіппович, Галина Гуменюк, Валентина Волинець, Зоя Тенькова та Ольга Сидорина.

З напутнім словом від імені усіх наставників до випускників звернулася куратор групи ГР-3-А Тетяна Сакова, яка побажала успішного подальшого навчання, особистісного зростання та щасливої життєвої долі.

Неповторну хореографічну композицію випускникам Полтавського фахового коледжу нафти і газу 2024 року подарували вихованці хореографічної студії «Грос М» Ілля Микитенко та Поліна Костенко. Безсмертний хіт гурту «Скрябін» з промовистою назвою «Випускний» прозвучав у чудовому вокальному виконанні студента коледжу Яна Яреська.

Після святкових привітань гості вручили дипломи з відзнакою 15 найкращим випускникам коледжу.

Дипломи з відзнакою отримали:

випускниця освітньо-професійної програми «Розвідування нафтових та газових родовищ» Дарина Макушкіна;

випускники освітньо-професійної програми «Обслуговування та ремонт обладнання нафтових і газових промислів» Владислав Варвянський, Микола Константинов, Владислав Мироненко;

випускники освітньо-професійної програми «Інформаційно-комунікаційна діяльність та документознавство» Вікторія Горєлова, Єлизавета Тімченко, Єлизавета Шатропа та Валерія Ягунова;

випускники освітньо-професійної програми «Експлуатація нафтових i газових свердловин» Віолетта Онисько, Володимир Бромот, Валерій Мосенцев, Поліна Гарбуз, Роман Макаров, Альона Шабля, Андрій Семука.

8 випускників Полтавського фахового коледжу нафти і газу відзначені Подяками ректора університету, професора Володимира Онищенка за високі досягнення у навчанні та активну участь у громадському житті:

Олександр Капустін – активний учасник наукових конференцій, член спілки SPE;

Вікторія Горєлова – сумлінна староста групи;

Альона Шабля - голова студентського самоврядування Полтавського фахового коледжу нафти і газу 2022-2023 років;

Владислав Варвянський – активіст, стипендіат імені Героїв Небесної Сотні;

Євгеній Абара - активний учасник наукових конференцій, член спілки SPE;

Анна Бехтер – енергійна учасниця громадського життя коледжу;

Владислав Мироненко – відмінник навчання;

Віолетта Онисько – відмінниця навчання.

Разом з дипломами Подяки коледжу за сумлінне виконання громадських доручень й спортивні досягнення отримали випускники Віолетта Онисько, Володимир Бромот, а Поліна Гарбуз та Андрій Семука відзначені за високі досягнення у навчанні.

Нещодавно студентка політехніки стала учасницею польсько-українського молодіжного обміну за програмою Erasmus+.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»