2020-12-03

Черлідерки політехніки стали призерками Кубку України

Студентки Полтавської політехніки – Ксенія Коломієць, Юлія Саєнко, Юлія Тиберца та Юлія Радченко здобули перемогу на XVI Кубку України з черлідингу.

Черлідерки політехніки стали призерками Кубку України

На базі запорізького Палацу спорту «Юність» 27 листопада відбулися змагання XVI Кубку України з черлідингу. За комплекти нагород у категоріях «чирлідинг» (групові комбінації) та «черденс» (хіп-хоп, джаз, фрістайл) змагалися спортсмени з десяти областей України – Полтавської, Миколаївської, Харківської, Донецької, Київської, Львівської, Одеської, Дніпропетровської, Запорізької областей, а також місто Київ. Через карантинні обмеження змагання провели лише серед дорослих учасників. Виступи команд-учасниць відбувалися без глядачів та уболівальників, з дотриманням протиепідеміологічних вимог.

Полтавську область представляла збірна команда, у складу якої виступають чотири студентки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – майстер спорту України, студентка групи 201-ФМ Ксенія Коломієць, майстер спорту України, студентка групи 401-ГФ Юлія Радченко, кандидат у майстри спорту України, студентка групи 301-ЕО Юлія Тиберца та студентка групи 102-ГС Юлія Саєнко. Спортсменок тренує майстер спорту України, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, завідувачка кафедри фізичного виховання Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Тетяна Синиця.

У арсеналі команди – золота медаль у номінації «хіп-хоп» за командний виступ та срібна медаль у номінації «хіп-хоп квартет».

За словами президента Всеукраїнської федерації черлідингу України Юрія Крикуна змагання Кубку України з черлідингу закрили календар спортивних подій національної федерації на 2020 рік, під час яких судді відбирали спортсменів до складу збірної України, яка представить Україну на чемпіонаті світу 2021 року (квітень, США) та чемпіонаті Європи (червень, Італія).

«Результатами задоволені, виступ загалом вдався, адже чимало сил та часу віддали підготовці та тренуванням, відточуючи кожен рух та враховуючи хореографічні нюанси. Участь у масштабних спортивних подіях – додаткова позитивна мотивація, а здобуті нагороди поповнять скарбничку трофеїв Полтавської політехніки. Раді, що пишемо славну історію закладу вищої освіти, його вагомих освітньо-наукових та спортивних традицій разом!» – прокоментувала тренерка, майстер спорту України, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, завідувачка кафедри фізичного виховання Тетяна Синиця.

Місячник святкових заходів, присвячених відзначенню 90-річчя політехніки, почався на факультеті фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». ФК «Ворскла» привітала університет і нагородила переможців обласного футбольного конкурсу.

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»