2022-01-19

Данські розробники гри «Politics of Nature» запрошують на воркшопи з філософії

З 11 по 13 лютого в Києві проходитимуть ігрові воркшопи Politics of Nature – унікальна можливість переосмислити свій підхід до прийняття рішень разом з данськими фахівцями з філософії. Дедлайн подачі заявок – 23 січня.

Данські розробники гри «Politics of Nature» запрошують на воркшопи з філософії

PoN (Politics of Nature або Політика природи) – це настільна гра, яка знайомить з альтернативним поглядом на реальність і навчає знаходити компроміси та ухвалювати спільні демократичні рішення. Протягом усіх раундів PoN учасники й учасниці поступово будують ідеальну планету, що віддзеркалює реальний світ. Кожен етап є новим поєднанням ідентифікації, уявлення, роздумів, визначенням пріоритетів, індивідуальної та групової ідеології, формулюванням пропозицій та ухваленням рішень.

Гра PoN створена Якобом Раффном та Фредеріком Лассеном, які надихнулися працями французького філософа, антрополога та соціолога Бруно Латура. Творці гри проводять ігрові сесії у різноманітних куточках світу, серед яких вже були Данія, Нідерланди, Бразилія та Південна Африка.

Впродовж гри у PoN учасники та учасниці досліджують, випробовують, і доповнюють політичні процеси, зовсім відмінні від сучасних. Водночас вони шукають необхідних акторів та додають їх до свого світу, а також шукають відповіді на питання: Що потрібно цим акторам? Чи є вони взаємозалежними? Ким можна пожертвувати? І чи потрібно це взагалі робити?

Долучившись до програми учасники:

  • проаналізують філософські праці та розберуть їх «простою мовою»;
  • відвідають воркшопи та лекції данських фахівців з філософії про втілення, сприйняття та розуміння різних світів і демократичних процесів;
  • познайомляться з концепцією Політики природи та її практичним використанням;
  • вдосконалять навички аргументації та досягнуть компромісу під час ухвалення колективних рішень;
  • створять власну версію гри та долучаться до мережі перших амбасадорів PoN в Україні.

Програма буде проходити в Києві з 11 по 13 лютого. Для участі необхідно володіти англійською мовою на високому рівні.

Дедлайн подачі заявок – 23 січня. Українсько-данський молодіжний дім забезпечує обіди для всіх учасників та учасниць, а також проживання, харчування та проїзд для тих, хто приїде з інших міст. Усі кандидати і кандидатки отримають лист про результати відбору до 28 січня.

Більш детальна інформація та подача заявок за посиланням.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»