2020-03-02

Департамент освіти і науки ОДА відзначив студентку та викладачку політехніки

29 лютого у Полтавській загальноосвітній школі №10 імені В.Г. Короленка відбулося нагородження переможців ІІІ (обласного) етапу Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика

Департамент освіти і науки ОДА відзначив студентку та викладачку політехніки

Грамотою Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації було нагороджено студентку ІІІ курсу гуманітарного факультету Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ірину Лобко за ІІІ місце на обласному етапі ХХ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика.

За результативну роботу зі студентами у ІІІ (обласному) етапі Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика відзначили к.філ.н., доцента кафедри українознавства, культури та документознавства Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Людмилу Дерев’янко. Разом з Іриною вони не вперше стають переможцями мовно-літературних конкурсів.

«Беру участь в Міжнародному конкурсі знавців української мови імені Петра Яцика з другого курсу. Для участі в цьому конкурсі необхідні не тільки глибокі знання мови, але й уміння формулювати власні змістовні думки для написання твору. Минулого року теж була в трійці переможців. Ці досягнення мотивують та надихають на підкорення нових творчих вершин. Крім дипломів, отримую цікаві книжки українських письменників, у яких знаходжу новий матеріал для роздумів», – ділиться своїми враженнями після участі в конкурсі Ірина Лобко.

За словами студентки, участь у всеукраїнських та міжнародних мовних конкурсах та підготовка до них дозволила поглибити знання, отримати цікавий досвід, познайомитися з людьми, які люблять українську мову.

Вітали переможців та їхніх наставників методист української мови та літератури, завідувачка відділу гуманітарних та художніх дисциплін Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М. В. Остроградського Ольга Коваленко, голова Полтавського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Т. Шевченка Микола Кульчинський, полтавська поетка Галина Вовченко, відзначаючи високий рівень знань та практичної підготовки учасників.

Науково-педагогічний та студентський колективи Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» бажають нових успіхів і блискучих перемог студентці та її науковому керівникові!

Медіацентр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»