2024-04-23

«Державотворець: Дії заради змін»: магістрант ННІ інформаційних технологій та робототехніки завершив освітньо-професійний курс для молоді

Магістрант спеціальності 122 Комп’ютерні науки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Матвій Ярмола взяв участь в освітньо-професійному курсі для молоді «Державотворець: Дії заради змін», що пройшов на Дніпропетровщині. Учасники поспілкувалися з представниками органів регіональної влади і відвідали ключові підприємства та культурні установи Дніпропетровської області.

«Державотворець: Дії заради змін»: магістрант ННІ інформаційних технологій та робототехніки завершив  освітньо-професійний курс для молоді

У період з 15 по 21 квітня  2024 року магістрант спеціальності 122 Комп’ютерні науки  Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Матвій Ярмола взяв участь в опануванні освітньо-професійного курсу для молоді «Державотворець: Дії заради змін», що пройшов на Дніпропетровщині.

У курсі  взяли участь 20 молодих людей з 11 областей  нашої  країни. Щоб  потрапити на тижневе навчання, кандидати подолали серйозний відбір: надіслали мотиваційні листи та резюме, написали есе та успішно  пройшли співбесіду. Девізом курсу стала фраза: «Достатньо дорослі, щоб творити державу!».

За тиждень учасники курсу відвідали лекції, тренінги, екскурсії, воркшопи, поспілкувалися з представниками регіональної влади, бізнесу й неурядових організацій, ознайомилися з діяльністю ключових підприємств міста Дніпра та Дніпропетровської області, відвідали музеї та меморіали, зустрілися з ветеранами російсько-української війни.

Юні державотворці отримали можливість самостійно запропонувати вирішення проблем в нашій країні, дізналися багато нового та готові долучитися до розвитку  молодої європейської  держави вже зараз.

Під час навчання молоді люди мали змогу поспілкуватись із поважними державними діячами, провідними фахівцями у сферах державного управління, соціально-відповідального бізнесу та організації громадської діяльності, серед яких:

  • Олександр Ярема – Державний секретар Кабінету Міністрів України;
  •  Сергій Лисак – начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації;
  • Наталка Цмоць – Надзвичайний і Повноважний  посол Канади в Україні;
  • Андрій Калюжний – начальник управління патрульної поліції в Дніпропетровській області;
  • Віталій Лавров – заступник Міністра молоді та спорту України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації;
  •  Пьотр Кульпа – Міністр праці Республіки Польща (2004-2005), експерт програм ЄС із питань державного управління в Україні;
  • Ігор Щупак – історик, директор Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума»;
  • Ірина Грицай  - заступниця начальника Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

Учасники ініціативи продемонстрували на практиці, що молодь є потужним стимулом для розвитку нашої країни, що, завдяки своїй енергії, нестандартним ідеям і підходам, може зробити значний внесок у розбудову демократичного суспільства.

Нещодавно студенти ІТ-спеціальностей взяли участь у хакатоні, присвяченому запобіганню гендерно зумовленому насильству, а  на прикладі відомої ІТ-компанії майбутні фахівці дізналися як ефективно побудувати власний бізнес.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»