2023-12-11

До Дня університету відкривається Музей науки Полтавської політехніки

12 грудня 2023 року, до 205-річчя університету, у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», відбудеться відкриття Музею науки Полтавської політехніки. Проєкт реалізовується у співпраці з НЦ «Мала академія наук», першим державним «Музеєм науки» МАН України і Startup-школою політехніки.

До Дня університету відкривається Музей науки Полтавської політехніки

У Полтаві відкривається нова унікальна локація для популяризації науки, інтерактивних занять і сімейного дозвілля у форматі світових наукових центрів.

Музей науки Полтавської політехніки – це інтерактивний простір, де у доступній і цікавій формі представлені наукові відкриття, зроблені людством, винаходи вчених Полтавської політехніки, еволюція наукового прогресу. Розміщений в центральному корпусі університету.

Експозиція музею розміщена у кількох спеціально обладнаних залах. Над облаштуванням простору працювали науковці Полтавської політехніки, консультаційну підтримку надали фахівці першого державного «Музею науки» МАН України.

Щоквартально експозиція буде оновлюватися. На відкритті буде діяти пересувна експозиція державного «Музею науки» МАН України, яка прибула з Києва.

На відкритті відвідувачі побачать 15 інтерактивних експонатів, адаптованих як для дітей молодшого шкільного віку, так і для дорослих відвідувачів. Торкатися експонатів НЕ заборонено – з ними НЕОБХІДНО взаємодіяти. Така наука – фантастично цікава! Оптичні явища і закони фізики, яких можна торкнутись руками. Приходьте, буде дуже цікаво!

Вхід до музею – вільний, але за попередньою реєстрацією.

Графік роботи музею:

Вівторок – п'ятниця: з 10:00 до 16:00

Субота – неділя: з 11:00 до 16:00

Контакти:

+380 (95) 447 84 99 (Ольга Сень).

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»