2020-06-09

#ECOlympic: студенти і викладачі прибрали навколо дуба Шевченка

Студенти і викладачі факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» долучилися до акції #ECOlympic в рамках Всеукраїнського проєкту OlympicLab та провели Eco-fitness Day біля першого в Україні живого пам'ятника Тарасові Шевченку.

#ECOlympic: студенти і викладачі прибрали навколо дуба Шевченка

У Всесвітній день охорони довкілля — міжнародний день ООН, який щорічно відзначають 5 червня, студенти та науково-педагогічні працівники університету  долучилися до проєкту OlympicLab з Олімпійським екомодулем та провели Eco-fitness Day під керівництвом декана факультету фізичної культури та спорту Наталії Беседи.

Захід стане традиційним: з 2020 року кафедра фізичної культури та спорту до Всесвітнього дня охорони довкілля започатковує регіональний проєкт під назвою Eco-fitness Day в рамках всеукраїнського проєкту Національного олімпійського комітету України за підтримки ВГО «Спортивна студентська спілка України» (керівник відокремленого підрозділу у Полтавській області – ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко), розповіла завідувач кафедри фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук, старший науковий співробітник Ліна Рибалко.

«Ідея проєкту полягає у популяризації здорового способу життя та рухової активності, як його невід’ємної складової, в умовах екологічного чистого довкілля. Студентська молодь має усвідомлювати залежність фізичного здоров’я від екології і, як результат, дбати про чистоту довкілля. Поєднуючи фізичну активність з екоактивізмом, дотримуючись протиепідемічних заходів, учасники Eco-fitness Day прибрали сміття на території дослідної станції навколо Тарасового дуба – пам’ятки природи, історії, культури. На завершення провели енергійну фітнес-руханку», – розповіла декан Наталія Беседа.

Екскурсію територією біля пам’ятки з цікавою розповіддю про історію дуба, посадженого у 1861 році на честь перепоховання Тараса Шевченка, провела кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фізичної культури та спорту, заслужений працівник культури України Лариса Оніщук.

OlympicLab проводиться п’ятий рік поспіль в усіх регіонах України. Минулого року до його напрямків було включено «Олімпійський екомодуль», що успішно реалізується регіональними відділеннями НОК України за участі лісівників, екологів, олімпійців, волонтерів, які обговорюють з молоддю проблеми захисту навколишнього середовища, гасіння пожеж, подолання повеней, вирубки лісів, забруднення водного та повітряного простору тощо.

Освітній проєкт залучає до екологічних активностей широкі верстви населення, а заходи відбуваються із дотриманням умов карантину. Вони можуть включати як практичну складову, так і навчальну, що проводиться онлайн.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»