2020-10-16

#ERASMUSDAYS: науковці, студенти та викладачі політехніки поділилися досвідом участі у програмах академічної мобільності

15 жовтня Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» долучився до відзначення #ErasmusDAYS 2020 в Україні. Молоді науковці обговорили власні успішні кейси під час проведення круглого столу «Досвід участі в програмах Еразмус+» і підтримали святковий флешмоб.

#ERASMUSDAYS: науковці, студенти та викладачі політехніки поділилися досвідом участі у програмах академічної мобільності

Науково-педагогічні працівники та Рада молодих вчених Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відзначили #ErasmusDAYS 2020, обговоривши успішні кейси тих, хто вже скористався можливостями програмами академічної мобільності Еразмус+. Через карантинні обмеження захід відбувся онлайн.

Еразмус+ – це програма Європейського Союзу на 2014-2020 рр., що підтримує проекти, партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, професійної підготовки, молоді і спорту. Під час круглого столу «Досвід участі в програмах Еразмус+» представники політехніки поділилися власними історіями. У заході взяли участь представники Національного Ерасмус+ офісу в Україні – Світлана Шитікова, координатор Національного Еразмус+ офісу в Україні та Національної команди експертів з реформування вищої освіти (проект ЄС) і Вероніка Ткаченко, менеджер Національного Ерасмус+ офісу в Україні.

«Участь у таких спільних заходах відкриває нові перспективи співробітництва з міжнародними партнерами, надаючи можливість студентам та викладачам взяти участь  в проєктах мобільності, розкривають переваги євроінтеграційних процесів. Студенти політехніки мають чудову можливість навчатися у провідних європейських університетів, науковці  долучаються до спільних наукових проєктів і міжнародних досліджень. Приєднуйтесь до великої  родини Еразмус+ та Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка, де створені сприятливі умови для гармонійного інтелектуального та духовного розвитку студентської молоді», – привітала кандидат економічних наук, проректорка  з наукової та міжнародної роботи Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Світлана Сівіцька.

 

Цікаві освітні  кейси презентували:

  • «Досвід участі в проектах Ерасмус +» – Ірина Черниш, доктор економічних наук, директорка Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;
  • «Реалізація проекту Жан Моне «Виклики енергоефективності: співпраця України з ЄС» – Ксенія Чичуліна, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки, підприємництва та маркетингу,   голова Ради молодих вчених Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник проекту Жан Моне;
  • «Досвід участі в індивідуальних грантових програмах Ерасмус+» – Тетяна Львовська, кандидат технічних наук, доцент кафедри автомобільних доріг, геодезії, землеустрою та сільських будівель  Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;
  • «Участь студентів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»» в програмах мобільності Ерасмус+», – Юлія Соловій, координатор міжнародного відділу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Спікери розповіли про закордонні наукові стажування та навчання, відмінні умови для презентації  досягнень та результатів співпраці з зарубіжними партнерами, поділилися лайфхаками.

 

«UKRAINIAN ERASMUS+ MARATHON» проводиться протягом 15 – 17 жовтня у рамках всесвітньої ініціативи #ErasmusDAYS 2020.

Серед співорганізаторів – Національний Еразмус+ офіс в Україні спільно з Erasmus Student Network – Kyiv (ESN-Kyiv) за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (ЕАСЕА) Європейської Комісії, Посольства Франції в Україні, Офісу віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України, Національного Агентства Еразмус+ в Італії, Інформаційного центру Erasmus+ Молодь та Європейського корпусу солідарності в Україні, EURODESK-Ukraine, eTwinning Plus в Україні, провідні українські університети, молодіжні та громадські організації.

Учасники заходів обговорюють вплив результатів діяльності програм «Еразмус+» на розвиток України, презентують власне бачення успішних історій та практик програми Європейського Союзу «Еразмус+».

 

Медіа – центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»