2023-12-17

«Фестиваль спорту»: на базі політехніки відбувся дитячий обласний фізкультурно-оздоровчий захід

16 грудня на надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся Полтавський обласний фізкультурно-оздоровчий захід «Фестиваль спорту», який об'єднав більше сотні учасників. Юні спортсмени випробовували себе на витривалість під час комплексу загальнорозвиваючих фізичних вправ.

«Фестиваль спорту»: на базі політехніки відбувся дитячий обласний фізкультурно-оздоровчий захід

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став масштабним майданчиком для проведення  знакової спортивної події – Полтавського обласного фізкультурно-оздоровчого заходу  «Фестиваль спорту». Активними учасниками спортивного свята під егідою Полтавського обласного центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх»,  Полтавської обласної військової адміністрації, Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації, Полтавського обласного молодіжного центру, громадської організації «ВПО України» та за підтримки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», ФОП «Ващенко Марина Вікторівна», ТМ «Файне» стали 150 дітлахів, 80 з них – ВПО.

Урочистості з нагоди відкриття Фестивалю спорту розпочали з рівняння на державний синьо-жовтий стяг та Хвилини мовчання.

Фестиваль спорту відкрили почесні гості – заступниця начальниці Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Аліна Ковалінська, декан факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, в.о. директора Полтавського обласного центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Олександр Іванов, які відзначили вагомість проведення спортивних заходів, зокрема для підтримки ментального здоров’я і здорової рухової активності дітей.

«Полтавська політехніка гостинно зустрічає всіх шанувальників спорту та здорового способу життя. Бажаю усім успіхів, наснаги, вдалих стартів та перемоги в спорті та житті. Гарного та вдалого дня!», – привітала заступниця начальниці Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Аліна Ковалінська.

«Шановні учасники змагань, раді вітати вас у стінах Полтавської політехніки! Вдячність нашим Збройним Силам за надану можливість проводити наживо  спортивні заходи. Щиро бажаємо кожному  успіхів, натхнення, жаги до перемоги, нехай ваше щасливе дитинство стане надійною запорукою світлого майбутнього нашої країни.  Слава Україні!», – привітала Ліна Рибалко, очільниця факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки та передала слова вітання від ректора університету, керівника Студентської спортивної спілки України в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимира Онищенка.

За всебічну підтримку та участь у заходах присутнім  також подякував в.о.директора Полтавського обласного центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Олександр Іванов: «Раді, що ви сьогодні разом з нами. Бажаю з користю провести час та відчути солодкий смак спортивної перемоги!».

Діти завзято змагалися у різних видах фізичних активностей – виконували  три кола комплекс загальних фізичних вправ: 25 армійських стрибків, 25 присідань, 25 викидів ніг, 25 відтискань, 25 пресу, 25 бурпі. Відпочинок між колами тривав 1 хвилину.

Усіх учасників нагородили медалями, грамотами та солодкими призами.

Нещодавно на базі Полтавської політехніки відбувся Відкритий Кубок  Полтавської області з козацького двобою, а також благодійний турнір з волейболу пам'яті загиблих Захисників України серед команд навчальних груп, випускників і батьківського комітету Полтавського міського багатопрофільного ліцею № 1 ім. І. П. Котляревського.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»