2023-12-11

У політехніці відбувся благодійний Відкритий Кубок Полтавської області з козацького двобою

На надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся Відкритий Кубок Полтавської області з козацького двобою. У турнірі на підтримку Збройних Сил України за першість боролися понад 200 спортсмени з 16 клубів міста Полтави, Сумської, Харківської та Полтавської областей, а найактивніших учасників відзначили за вагомі спортивні досягнення упродовж року.

У політехніці відбувся благодійний Відкритий Кубок Полтавської області з козацького двобою

9 грудня у Національному університеті  «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся Відкритий Кубок Полтавської області з козацького двобою, присвячений Дню Збройних Сил України. Змагання мали благодійну мету – кожен бажаючий мав можливість внести добровільний донат на підтримку наших захисників та захисниць до спеціально облаштованих скриньок.

Масштабний спортивний захід провели за всебічної підтримки та сприяння ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія  Кондратюка», керівника відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області та очільника обласного осередку Української федерації учнівського спорту, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка та  начальниці Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марини Трохименко. 

У змаганнях взяли участь 212 представників 16 спортивних клубів з міста Полтави, Сумської, Харківської та Полтавської областей. Спортсмени завзято боролися за першість і під час видовищних поєдинків продемонстрували відмінну фізичну форму та якісну підготовку. Глядачі бурхливими оплесками підтримували  яскраві  виступи представників улюблених спортивних клубів.

Турнір розпочали з традиційного рівняння на Державний Прапор під звуки Гімну України та вшанування Хвилиною мовчання військовослужбовців Збройних Сил  і мирних жителів, загиблих внаслідок повномасштабної війни на території України.

Змагання Відкритого Кубку  Полтавської області з козацького двобою відкрили почесні гості: декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко,  голова Представництва громадської організації  «Українська спортивна федерація «Козацький двобій» у Полтавської області Олександр Манюненко та голова Представництва громадської Організації «Українська спортивна  федерація «Козацький двобій» у місті Полтаві Павло Коробов, які відзначили важливість заняття спортом та фізичними руховими активностями серед сучасної молоді.

«Дорогі наші спортсмени, тренери, шанувальники такого національного виду спорту як козацький двобій, щиро раді вітати вас у стінах багатопрофільного класичного Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»! Передаю щирі слова вітання від ректора Полтавської політехніки, керівника відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області та  Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка, який бажає кожному з вас не зупинятися на досягнутому, впевнено  прямувати до поставленої цілі. Саме за вами – майбутнє нашої країни, адже вам, молодим, завзятим, спортивно обдарованим, відбудовувати повоєнну Україну.

Окрема подяка незламним Збройним Силам України,  які дають можливість проводити масштабні спортивні заходи, турніри, розвиватися та самовдосконалюватися в обраному спорті. Добре, що, незважаючи на непрості сучасні виклики, у наших дітей таки є щасливе дитинство, вони прямують за своїм покликанням у спорті. Бажаю міцного здоров’я та жаги до перемоги. Слава Україні!», – привітала майбутню спортивну еліту країни очільниця факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки Ліна Рибалко.

Успіхів та нових феєричних перемог в обраному спорті, вагомих звершень на шляху особистісного та професійного становлення в обраному спорті учасникам побажав   голова Представництва громадської організації  «Українська спортивна федерація «Козацький двобій» у Полтавської області Олександр Манюненко.

Вокальний подарунок «Я – Україна» для учасників підготувала  представниця  спортивного клубу «Орел», студентка факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Влада Самойленко.

Від імені усіх присутніх  голова Представництва громадської Організації «Українська  спортивна федерація «Козацький двобій» у місті Полтаві, студент факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», чемпіон Європи 2021 року з козацького двобою, кандидат в майстри спорту України з козацького двобою Павло Коробов вручив почесним гостям пам’ятні відзнаки, а найактивніших представників різних спортивних клубів Полтавської області нагородили спеціальними відзнаками Федерації за вагомі особисті досягнення протягом 2023 року.

Участь в турнірі взяли спортсмени з 16 спортивних клубів:

  • спортивний клуб «Орел» – тренер Коробов Павло;
  • спортивний клуб «Pitbull» – тренер Ожерельев Сергій;
  • спортивний клуб «Атлант» (Полтавська область ) – тренер Щербак Антон;
  • спортивний клуб «Атлант» (місто Охтирка) – тренер Лисенко Станіслав;
  • спортивний клуб «Кегичівка» – тренер Ракшеев Олександр;
  • клуб рукопашного бою «Лідер» – тренер Малярчук Ігор;
  • Всеукраїнська федерація бойових мистецтв – тренер Чернецький Олег;
  • спортивний клуб «Uken Team» – тренер Горулько Костянтин;
  • спортивний клуб «Фенікс» – Гуляев Данило;
  • військово-спортивний клуб «Пересвіт» – тренер Зібаров Володимир;
  • спортивний клуб «ЮС Чемпіон» – тренер Мороз Юрій;
  • спортивний клуб «Характерник» – тренер Нестеренко Євген;
  • спортивний клуб «Легіон» – тренер Копил В’ячеслав;
  • Центр спеціальної підготовки «Скіф» – тренер Здоровик Аліна;
  • спортивний клуб «Vovchanchyn team» – тренер Лінік Микола;
  • спортивний клуб «ONE Team» – тренер Онопрієнко Ігор.

Відкритий Кубок Полтавської області з козацького двобою  проводився  у семи  категоріях: «Забава», «Борня-1», «Борня-3», «Однотан», «Боротьба», «Випередки» та «Козацькі перетяги».

До трійки переможців увійшли:

  • І місце – спортивний клуб «Орел» (місто  Полтава), тренер – Коробов Павло;
  • ІІ  місце – спортивний клуб «One Team», (місто Полтава),  тренер – Онопрієнко Ігор;
  • ІІІ  місце – спортивний клуб «Фенікс», (місто Красноград, Харківська область), тренер – Гуляєв Данило.

Феєричними перемогами відзначилися студенти факультету фізичної культури та спорту: студентка групи 101-ФС  Верецун Вікторія та студент групи 203-ФС Коробов Павло.

Нещодавно на базі політехніки відкрили нову залу для занять олімпійськими видами спорту, відбулася зустріч з випускницею – спортсменкою-триатлоністкою Катериною Федоровою.

Нагадаємо, у  політехніці привітали захисників і захисниць з нагоди 32-ї річниці ЗСУ, почалась підготовка помічників ветеранів, а маленькі помічники Святого Миколая передали смаколики полтавським саперам.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»