2023-12-10

На базі політехніки відкрили нову залу для занять олімпійськими видами спорту

8 грудня Полтавська політехніка долучилася до реалізації проєкту під егідою Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації – у студмістечку відкрили сучасну спортивну залу для занять дзюдо та боксом Комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа «Олімпійські надії» Полтавської обласної ради».

На базі політехніки відкрили нову залу для занять олімпійськими видами спорту

У Полтаві відбулася знакова подія для спортивного життя міста і області – відкрито нову спортивну залу для занять дзюдо та боксом Комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа «Олімпійські надії» Полтавської обласної ради».

Разом з першими відвідувачами, локація приймала почесних гостей. На урочистості завітали перший заступник начальника Полтавської військової обласної адміністрації Богдан Корольчук, ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник Студентської спортивної  спілки в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко, радник  голови Всеукраїнської профспілки захисників України, спортсменів та працівників сфери фізичної культури і спорту, молодіжної політики, національного та патріотичного виховання, меценат Євгеній Гавловський, начальниця Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марина Трохименко, декан факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, в.о. директора Комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа «Олімпійські надії» Полтавської обласної ради» Микола Лоза,  директор Полтавського спортивного ліцею Полтавської обласної ради Владислав Сафонов, президент Полтавської обласної федерації боксу Микола Семеняга,  майстер спорту міжнародного класу, член збірної команди України з дзюдо Дмитро Канівець,  заступник голови Полтавської обласної організації ФСТ «Динамо» Сергій Порада та  голова Полтавської обласної організації  ВФСТ «Колос» Анатолій Головань.   

На початку заходу вшанували Хвилиною мовчання пам’ять загиблих  захисників та захисниць України, які вже понад 650 днів боронять кожного в тилу, ціною власного життя виборюючи незалежність та державний суверенітет нашої країни.

«Обласна влада максимально сприяє ініціативам, спрямованим на фізичний розвиток і здоров’я дітей та молоді. Робимо все можливе для створення належних умов для розвитку спорту на Полтавщині. Сьогодні ще одна важлива подія – відкриття залу для занять дзюдо та боксом. Бажаю нашим спортсменам  незламності духу та нових вагомих досягнень!» – привітав майбутню спортивну еліту перший заступник начальника Полтавської військової обласної адміністрації Богдан Корольчук.

Із нагоди урочистого відкриття юні спортсмени отримали новий  спортивний інвентар – боксерські шоломи та рукавички.

Серед перших спортсменів, які випробували залу, титуловані вихованці Комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа «Олімпійські надії» Полтавської обласної ради» – кандидат у майстри спорту України з боксу, бронзовому призеру, багаторазовому чемпіону Полтавської області Артур Пичка, кандидат у майстри спорту України з боксу, чемпіон України, учасник Чемпіонату Європи Михайло Слюсар, кандидат у майстри спорту України з боксу,  чемпіон України, чемпіон Європи Микита Коваль, бронзові призери Чемпіонату України з дзюдо U 15 – Павло  Лоза  та Владислав  Вертій.  

За словами ректора  Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», очільника Студентської спортивної спілки в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, доктора економічних наук, професора  Володимира  Онищенка, це важлива подія для розвитку молодіжного спортивного руху.

«Шановні спортсмени, тренери, друзі, вітаю з визначною подією – відкриттям нової спортивної локації  зали для занять дзюдо та боксом.  Приємно, що Полтавська політехніка долучилася до чудового проєкту Полтавської обласної військової адміністрації, зокрема Управління молоді та спорту і разом створили чудові умови для заняття спортом. Тільки сильні духом та тілом молоді люди можуть боронити нашу країну від ворога, а міцний дух формується у процесі занять спортом.

Бажаючи майбутнім зіркам спорту успіхів у досягненні максимальних результатів на змаганнях,  висловлюю щиру вдячність Збройним Силам України за можливість займатися спортом, тренуватися, працювати та жити в рідній країні», – наголосив очільник Полтавської політехніки.  

Радник голови Всеукраїнської профспілки захисників України, спортсменів та працівників сфери фізичної культури і спорту,  молодіжної політики, національного та патріотичного виховання, меценат Євгеній Гавловський наголосив: «Надзвичайно приємно бути сьогодні  тут, маючи честь бути долученим до організації  відкриття  такого чудового залу. Серце радіє,  що у непростий час маленькі чемпіони займаються спортом,  зичу мирного неба, успіхів у досягненні мрій!».

Учасників спортивного дійства привітав фрістайл-квартет клубу «Light dance» Комунального закладу «Полтавська  дитячо-юнацька  спортивна школа  №4»,  учасники чемпіонату України з черліденгу, переможці Чемпіонатів та Кубків Полтавської області з черліденгу. Тренує спортсменок  майстер спорту України з черліденгу, доцентка кафедри хореографії і танцювальних видів спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка Тетяна Синиця.

Показові виступи з дзюдо та боксу продемонстрували вихованці Комунального закладу  «Дитячо-юнацька спортивна школа «Олімпійські надії» Полтавської обласної ради», а  батьківський комітет школи підготував пам’ятні відзнаки для почесних гостей.

Щойно відкрита спортивна локація дасть можливість залучити більше молоді до занять олімпійськими видами спорту, ставши потужним  майданчиком для підготовки кадрів для спорту високих досягнень. 

Нещодавно президент НОК України Вадим Гутцайт відвідав університет і нагородив спортсменів політехніки, на базі політехніки відбулись урочистості з нагоди 30-річчя Полтавського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

Раніше  викладачка та студент політехніки стали чемпіонами України зі спортивного більярду «Вільна піраміда», магістрантка ФФКС Дарія Головко стала бронзовою призеркою Кубку України з класичного пауерліфтингу серед жінок, а у політехніці відбулася зустріч з випускницею – спортсменкою-триатлоністкою Катериною Федоровою.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»