2023-11-27

Магістрантка ФФКС Дарія Головко стала бронзовою призеркою Кубку України з класичного пауерліфтингу серед жінок

Студентка-магістрантка групи 501-мФС факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, майстер спорту України з пауерліфтингу Дарія Головко виборола бронзову нагороду на Кубку України з класичного пауерліфтингу серед жінок, ставши найкращою у ваговій категорії до 47 кг.

Магістрантка ФФКС Дарія Головко стала бронзовою призеркою Кубку  України з класичного пауерліфтингу серед жінок

Близько 200  досвідчених  спортсменів та спортсменок  з різних областей  нашої країни продемонстрували відмінні спортивні результати  на Кубку України з класичного пауерліфтингу серед чоловіків та жінок, що проходив упродовж 23-26 листопада 2023 року  у місті Коломия Івано - Франківської області. Спортсмени продемонстрували відмінну фізичну форму, високий рівень підготовки та напружену боротьбу за почесні трофеї.

Студентка-магістрантка групи 501-мФС факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», майстер спорту України з пауерліфтингу Дарія Головко виборола бронзову нагороду на Кубку України з класичного пауерліфтингу серед жінок, ставши  найкращою у ваговій категорії до 47 кг.  

Спортсменка присіла зі штангою вагою 95 кг, у жимі лежачи витиснула  45  кг, а у становій тязі подужала 105 кг. У підсумку змагань Дарія Головко увійшла до трійки лідерів у своїй ваговій категорії.

Готувала бронзову призерку досвідчена тренерка, майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу,  суддя міжнародного класу, чемпіонка світу та Європи, багаторазова чемпіонка України,  заступниця декана факультету фізичної культури та спорту, старша викладачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Оксана Гордієнко, під мудрим наставництвом якої виховувалася ціла плеяда професійних спортсменів.

Раніше під її керівництвом Дарія Головко стала чемпіонкою України та абсолютною бронзовою чемпіонкою з пауерліфтингу за формулою IPF серед юніорок,  чемпіонкою Європи з пауерліфтингу.

Вітаємо призерку  та її наставницю з перемогою і бронзовою  медаллю на Кубку України з класичного пауерліфтингу серед жінок!  Пишаємося та зичимо нових вагомих здобутків на спортивному Олімпі!

Нагадаємо, на базі університету відбувся IX відкритий благодійний фестиваль зі спортивного танцю  «POLTAVA TROPHY – 2023».  

Раніше команда політехніки перемогла на ХІХ Універсіаді Полтавщини з настільного тенісу,  а випускник політехніки Олег Приймачов став срібним призером Всесвітніх ігор з єдиноборств-2023.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»