2023-02-23

Студентка політехніки Дарія Головко стала чемпіонкою України та абсолютною бронзовою чемпіонкою з пауерліфтингу за формулою IPF серед юніорок

Студентка Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Дарія Головко виборола золоту нагороду на Чемпіонаті України з пауерліфтингу серед юніорок 2023 року, виконавши норматив майстра спорту України. Спортсменка стала абсолютною бронзовою чемпіонкою за формулою IPF серед юніорок, здобувши 71, 29 балів.

Студентка політехніки Дарія Головко стала чемпіонкою України та абсолютною бронзовою чемпіонкою з пауерліфтингу за формулою IPF серед юніорок

Студентська молодь з різних куточків нашої країни продемонструвала відмінні спортивні результати у різних вікових категоріях на Чемпіонаті України з пауерліфтингу, що проходив упродовж 13 – 18 лютого 2023 року у місті Коломия Івано - Франківської області. Учасниками змагань стали юнаки та дівчата, юніори та юніорки, які роблять перші впевнені кроки у спорті і досвідчені ветерани, що вже мають ряд нагород у престижних міжнародних турнірах. Спортсмени продемонстрували відмінну фізичну форму, високий рівень підготовки та напружену боротьбу.

Студентка групи 401-НГ Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Дарія Головко посіла перше місце виконавши норматив майстра спорту України у ваговій категорії до 43 кг серед юніорок. Спортсменка присіла зі штангою вагою 125 кг, у жимі лежачи витиснула 62,5 кг, а у становій тязі подужала 115 кг. У підсумку змагань Дарія Головко набрала 302,5 кг та перемогла. Також спортсменка стала бронзовою чемпіонкою абсолютної першості за формулою IPF серед юніорок, отримавши загалом 71,29 балів.

Готувала чемпіонку досвідчена тренерка, майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, заступниця декана факультету фізичної культури та спорту, старша викладачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Оксана Гордієнко, під мудрим наставництвом якої виховувалася ціла плеяда професійних спортсменів. Раніше під її керівництвом Дарія Головко стала чемпіонкою Європи з пауерліфтингу та чемпіонкою світу з пауерліфтингу серед юніорок.  

«Незважаючи на численні перемоги, вагомі спортивні здобутки на чемпіонатах Європи та світу, емоції, як завжди зашалюють! Атмосфера здорового суперництва, видовищні виступи спортсменок з різних куточків нашої країни мотивують та драйвово заряджають на високий результат! Дякую своїй наставниці, досвідченій тренерці Оксані Гордієнко за глибоку віру у мої сили та всебічну підтримку на змаганнях! Слова щирої вдячності висловлюю усім, хто завжди поруч, підтримує та сприяє моїм спортивним успіхам!», - прокоментувала титулована чемпіонка, студентка Полтавської політехніки Дарія Головко.

Вітаємо чемпіонку та її наставницю з перемогою і золотою медаллю на Чемпіонаті України з пауерліфтингу! Пишаємося та зичимо нових вагомих здобутків на спортивному Олімпі! 

Нагадаємо, фахівці сфери фізичної культури і спорту на базі Полтавської політехніки пройшли курси підвищення кваліфікації.

Раніше команди політехніки перемогли на Всеукраїнських змаганнях зі спортивного більярду «Вільна піраміда», у політехніці відбувся Чемпіонат Полтавської області з кікбоксингу WAKO, змагання Відкритого чемпіонату Полтавської області з гирьового спорту та змагання Кубку Полтави з кікбоксингу ІСКА «TATAMI STYLE IN POLTAVA».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»