2023-02-19

У політехніці відбулися змагання Відкритого чемпіонату Полтавської області з гирьового спорту

На надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшли змагання Відкритого чемпіонату Полтавської області з гирьового спорту. Спортсмени з Полтави, Харкова, Борисполя, Дніпра, Ланнівської, Карлівської, Миргородської, Шишацької, Лубенської, Щербанівської, Терешківської територіальних громад змагалися за перемогу у різних вікових категоріях.

У політехніці відбулися змагання Відкритого чемпіонату Полтавської області з гирьового спорту

17 лютого в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулось урочисте відкриття Відкритого чемпіонату Полтавської області з гирьового спорту. Змагання провели за підтримки ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівника Української федерації учнівського спорту та Спортивної студентської спілки в Полтавській області Володимира Онищенка, начальниці Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марини Трохименко, депутата Карлівської міської ради Андрія Дуленка та заступника голови Відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Союз гирьового спорту України» в Полтавській області Олега Коломійця.

Урочисте відкриття Відкритого кубку Полтавської області з гирьового спорту розпочалося з рівняння на Державний Прапор та вшанування хвилиною мовчання співвітчизників, загиблих внаслідок повномасштабної війни на території України. На жаль, нещодавно Федерація гирьового спорту Полтавщини понесла непоправну втрату – у бою під містом Слов’янськом, що на Донеччині, рятуючи двох поранених побратимів, трагічно загинув видатний спортсмен Віктор Котелевець.

«Шановні учасники змагань! Щиро раді вітати вас у затишних стінах Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», який вже неодноразово ставав надсучасною спортивною локацією для змагань всеукраїнського та обласного рівнів, та справедливо вважається осередком учнівського та студентського спорту на Полтавщині. Надзвичайно приємно у тісній співпраці з Управлінням молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації, навіть в непростих умовах повномасштабного вторгнення, організовувати важливі спортивні події та вітати сильних духом і тілом спортсменів з різних куточків нашої країни. Саме за фізично активною, спортивно обдарованою молоддю – майбутнє нашої молодої незалежної України!

Слова щирої вдячності адресуємо Збройним Силам України за надану нам можливість жити більш-менш мирним життям, вдосконалюючи власну спортивну майстерність та займаючись улюбленою справою. Вітаю усіх, причетних до високого служіння спорту, учасників, тренерів, бажаю нових вагомих спортивних та особистісних здобутків, успішних виступів та яскравих перемог! Стаючи кращими у обраному спорті, ви робите власний посильний внесок у нашу спільну Перемогу! Слава Україні!», – привітав спортсменів ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник Української федерації учнівського спорту в Полтавській області та Спортивної студентської спілки в Полтавській області Володимир Онищенко.

До святкових привітань учасникам змагань долучилася начальниця Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марина Трохименко, яка побажала молоді міцного здоров’я, віри у власні сили, успішних виступів та феєричних спортивних перемог.

«Дорогі наші юнаки та дівчата, Полтавщина радо вітає вас на Відкритому чемпіонаті області з гирьового спорту! Дякуючи Збройним Силам України можемо в комфортних умовах позмагатися і продемонструвати власну спортивну майстерність. Висловлюю щиру вдячність господарям цього надсучасного спортивного залу – злагодженій молодій команді Полтавської політехніки на чолі з ректором, професором Володимиром Олександровичем Онищенком за готовність йти назустріч спортивним та молодіжним ініціативам.

Спортсмени та тренери, бажаю вам здолати будь-які перешкоди, поважаючи та всіляко підтримуючи колег. Українській нації – мирного неба та найшвидшої Перемоги! Чесно змагайтеся, будьте здоровими та радійте вашим спільним здобуткам! Разом ми зможемо все!», – відзначила очільниця Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації.

Успіхів, життєвого натхнення феєричних перемог майбутній спортивній еліті побажали депутат Карлівської міської ради Андрій Дуленко та заступник голови Відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Союз гирьового спорту України» в Полтавській області Олег Коломієць.

Активними учасниками змагань Відкритого чемпіонату Полтавської області з гирьового спорту стали команди з Харкова, Борисполя, Дніпра, Ланнівської, Карлівської, Миргородської, Шишацької, Лубенської, Щербанівської, Терешківської териоріальних громад, а також студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», які виборювали перемогу у різних вікових категоріях. Під час виступів юні гирьовики з різних куточків України продемонстрували хороші результати щоденних наполегливих тренувань та відмінну фізичну форму. Глядачі оплесками захоплено зустрічали виступи улюблених команд.

За результатами змагань переможцями у командних заліках стали:

1 місце – Ланнівська територіальна громада

2 місце – Карлівська територіальна громада

3 місце – Миргородська територіальна громада

Яскраво і результативно виступили студенти Полтавської політехніки.

Студент 2 курсу факультету фізичної культури та спорту Олександр Свириденко посів 1 місце в групі «Дорослі» (дисципліна: двоборство, вагова категорія: 68 кг).

Студент 2 курсу факультету фізичної культури та спорту Олександр Цибулько виборов 2 місце в групі «Дорослі» (дисципліна: двоборство, вагова категорія: 78 кг).

Студент 1 курсу факультету фізичної культури та спорту Антон Чуйко виборов 2 місце групі «Дорослі» (дисципліна: двоборство, вагова категорія: 73 кг).

Студентка 2 курсу факультету фізичної культури та спорту Єлизавета Мирна посіла 1 місце (дисципліна: ривок, вагова категорія: 63 кг).

Нагадаємо, фахівці сфери фізичної культури і спорту на базі Полтавської політехніки пройшли курси підвищення кваліфікації.

Раніше у політехніці відбулись змагання Кубку Полтави з кікбоксингу ІСКА «TATAMI STYLE IN POLTAVA», а до Міжнародного дня студента відбувся Всеукраїнський турнір з таеквон-до ГТФ «Україна – це ми!»

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»