2023-02-26

Кубок ректора: команди політехніки перемогли на Всеукраїнських змаганнях зі спортивного більярду «Вільна піраміда»

На базі Полтавської політехніки у клубі спортивного більярду відбулись змагання зі спортивного більярду «Вільна піраміда» – Кубок ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Науково-педагогічні працівники з різних закладів вищої освіти змагалися за першість в рейтингу та підтримували колег-спортсменів, які зараз в лавах ЗСУ.

Кубок ректора: команди політехніки перемогли на Всеукраїнських змаганнях зі спортивного більярду «Вільна піраміда»

25 лютого в клубі спортивного більярду Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з дотриманням всіх безпекових умов стартували Всеукраїнські змагання зі спортивного більярду «Вільна піраміда» – кубок ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Учасниками кубка стали науково-педагогічні працівники українських закладів вищої освіти.

Змагання почались урочисто, а учасників привітали ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко, почесний професор Полтавської політехніки, суддя міжнародної категорії зі спортивного більярду, кандидат педагогічних наук, професор, головний суддя змагань Олександр Безносюк та декан факультету фізичної культури та спорту, докторка педагогічних наук, професор Ліна Рибалко.

«Надзвичайно приємно, що ми продовжуємо старі добрі традиції нашого університету і проводимо кубок ректора «Вільна піраміда». Я вам дякую за те, що ми сьогодні зібралися в Полтавській політехніці. Рік тому, 25 лютого, ми собі навіть мріяти не могли, що через рік зможемо зібратися й провести цей турнір. Попри повітряні тривоги ми будемо продовжувати реалізовувати всі наші плани. Вчора в університеті, з нагоди трагічної річниці дати повномасштабного вторгнення країни-агресора на територію України, ми відкрили Пункт Незламності, як символ незламності Українського народу, який дивує увесь світ своїм бажанням здобути Перемогу над ворогом. Цей навчальний рік університет проводить у форматі офлайн, тим самим виконуючи наше мобілізаційне завдання. Так само і сьогоднішнє відкриття турніру є підтвердженням того, що ми незламні, що ми продовжуємо жити нормальним життям попри війну. І цим ми завдячуємо Збройним силам України.

Я бажаю сьогодні всім максимально проявити свої здібності, показати майстерність, реалізувати свої плани, а плани тільки одні – Перемога, одна на всіх. І ваша перемога – це вклад в нашу спільну справу.

Вітаю всіх представників закладів вищої освіти, які сьогодні завітали до Полтавської політехніки, адже ми маємо бути єдині. В єдності наша сила. Я бажаю позитивних емоцій, драйву й вдачі. Слава Україні!», – привітав спортсменів ректор Володимир Онищенко.

Ректора Полтавської політехніки Володимира Онищенка урочисто нагородили Дипломом Міністерства молоді та спорту України, Дипломом Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України «За розвиток більярдного спорту серед школярів, студентів, науково-педагогічних працівників в закладах вищої освіти» та правом почати партію розбиттям піраміди.

Також головний суддя змагань вручив відзнаки за І місце команди Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» в командному заліку Чемпіонату України «Наукова еліта» серед науково-педагогічних працівників з більярду «Вільна піраміда».

«Шановні учасники змагань, я дуже радий що ми знову зустрілися в цій прекрасній залі. 2022 рік був дуже напруженим, змагання кубка ректора постійно переносилися. Але все ж таки ми їх провели, й проводимо зараз знову.

Починаючи з літа у нас всі змагання в асоціації науково-педагогічних працівників вищої освіти були благодійними. Ми вже зібрали 400 тисяч гривень для наших захисників. У нас є п’ять спортсменів-викладачів які в гарячих точках боронять нашу країну. Ми пишаємось ними й продовжуємо допомагати їм. Віримо в Збройні Сили України та в нашу Перемогу. Бажаю всім учасникам показати кращий результат», – побажав Олександр Безносюк.

За результатами змагань Кубку ректора визначились переможці:

І загальнокомандне місце – Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» (Коваленко Анастасія, Лазарєв Дмитро, Кропивницький Сергій);

ІІ загальнокомандне місце – Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»-2 (Йопа Тетяна, Скрильник Андрій, Акопян Мкртіч);

ІІІ загальнокомандне місце – Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка (Школяр Сергій, Кірін Олександр, Артюшенко Петро)

У турнірі «Білія»:

І місце – Анастасія Коваленко

ІІ місце – Віталій Ворона

ІІІ місце – Олександр Кірін, Мкртіч Акопян

Особистий залік:

І місце – Анастасія Коваленко

ІІ місце – Дмитро Лазарєв

ІІІ місце – Віталій Ворона, Сергій Кропивницький

Станом на кінець лютого у командному рейтингу ЗВО України серед науково-педагогічних працівників з більярду за 2023 рік Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» посідає друге місце з подвійним відривом від Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Трійку лідерів очолює Національний університет оборони України імені Івана Черняховського.

Нагадаємо, цього ж дня на базі Полтавської політехніки відбувся чемпіонат області з кікбоксингу.

Нещодавно у політехніці відбулися змагання Відкритого чемпіонату Полтавської області з гирьового спорту.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»