2023-02-26

У політехніці відбувся Чемпіонат Полтавської області з кікбоксингу WAKO

На надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшли змагання Чемпіонату Полтавської області з кікбоксингу WAKO. Спортсмени восьми команд з Полтави, Олександрії, Кременчука, Лубен змагалися за першість у різних вікових категоріях.

У політехніці відбувся Чемпіонат Полтавської області з кікбоксингу WAKO

25 лютого у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся Чемпіонат Полтавської області з кікбоксингу WAKO. Змагання провели за підтримки ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівника відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка» в Полтавській області, керівника Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимира Онищенка, президента Федерації кікбоксингу WAKO у Полтавській області, Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації, срібного призера Європейських університетських ігор-2022 Ентоні Джіркінса та п’ятиразового чемпіона світу та Європи, дворазового переможця Всесвітніх ігор з таїландського боксу, випускника факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки Олега Приймачова.

У змаганнях взяли участь вісім команд: команда спортивного клубу «Легіон» міста Полтави, команда Полтавської дитячо-юнацької спортивної школи №4, команда спортивного клубу «Ягуар» міста Полтави, команда спортивного клубу «Гепард» міста Полтави, команда спортивного клубу «|Legacy» міста Полтави, команда спортивного клубу «Захист» міста Олександрії, команда спортивного клубу «Боєць» міста Кременчука, команда спортивного клубу «Євроклуб» міста Лубен.

Урочисте відкриття Чемпіонату Полтавської області з кікбоксингу WAKO почалось з рівняння на Державний Прапор, вшанування Хвилиною мовчання співвітчизників, загиблих внаслідок повномасштабної війни з російським агресором на території України та вітальних слів організаторів. За словами досвідчених, титулованих спортсменів, завдяки героїчним зусиллям, мужнім вчинкам наших воїнів, опору ворожій навалі Збройних Сил України Полтавщина має можливість проводити масштабні спортивні події, а любительський та професійний спорт повноцінно розвивається на всеукраїнському та міжнародному рівнях.

«Хочу відзначити глибоке символічне значення цієї спортивної зустрічі – у дні, коли Україна перегортає чергову сторінку «нового» календаря, відлік днів у якому ведеться від 24 лютого 2022 року, молодь знаходить у собі сили, щоб розвивати та популяризувати заняття спортом.

Але вкотре продемонстрували світу єдність, незламність українців та їхнє шалене бажання разом наближати велику Перемогу.

Спорт – це постійне прагнення бути кращим, досягти поставленої мети, неймовірний азарт та драйвові емоції, що супроводжують кожну перемогу.

Спортсменам бажаю досягнути поставленої мети, не зупинятися на досягнутому, йти вперед і перемагати! За молодими, сильними духом і тілом лідерами – майбутнє нашої молодої європейської держави! Слава Україні!», – привітав спортсменів ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник Української федерації учнівського спорту в Полтавській області та Спортивної студентської спілки в Полтавській області Володимир Онищенко.

П’ятиразовий чемпіон світу та Європи, дворазовий переможець Всесвітніх ігор з таїландського боксу, випускник факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олег Приймачов побажав молоді видовищних поєдинків та нових яскравих перемог на спортивному ринзі.

«Діти – наше майбутнє!

З власного життя усвідомлюю на скільки важливу роль відіграє Спорт в формуванні особистості. Дисципліна, характер, стійкість до різних видів стресу, відповідальність, послідовність, систематичність, рішучість, воля до перемоги... це неповний список якостей, яким особисто мене навчило спортивне ремесло.

Приємно, що в складний для нашої країни час, зали проведення спортивних баталій наповнені амбітними, свідомими, світлими та головне патріотичними юнаками та дівчатами які прагнуть проявити свою ВОЛЮ до ПЕРЕМОГИ в бойовому мистецтві для сильних духом!

Перемога обов'язково настане, а з нею і МИР, де БОЇ знову повернуться туди, де їм місце в цивілізованому світі 21-го століття: ринги, октагони, татамі.

Треба ще потерпіти... чому також спорт навчає постійно.

Займаєтесь спортом та будьте сильними, перш за все Духом.

Моя вдячність особисто ректору університету Володимиру Онищенку за гостинність, відкритість до наших ініціатив та наданий прекрасний спортивний зал, а учасникам змагань, їхнім батькам та наставникам за самовіддане служіння спорту. Радію, що поруч знаходяться люди, які завжди знайдуть можливість допомогти, відкриті до співпраці та стануть потужним мотиватором будь-якого спортивного дійства. Ви – найкращі, нехай переможе найсильніший!», – відзначив чемпіон.

Глядачі оплесками зустрічали виступи улюблених спортсменів і захоплено вболівали.

За результатами змагань переможцями у командних заліках стали:

І місце – СК «Захист» (м. Олександрія)

ІІ місце – СК «Євроклуб» (м. Лубни)

ІІІ місце – СК «Легіон» (м. Полтава)

Кращим бійцем чемпіонату став Нікіта Лукаш (СК «Боєць», м. Кременчук).

Щиро зичимо переможцям, призерам та учасникам змагань не втрачати запалу, спортивного ентузіазму та впевненості у підкоренні нових вершин спортивного Олімпу!

Нагадаємо, фахівці сфери фізичної культури і спорту на базі Полтавської політехніки пройшли курси підвищення кваліфікації.

Раніше у політехніці відбулися змагання Відкритого чемпіонату Полтавської області з гирьового спорту,  відбулись змагання Кубку Полтави з кікбоксингу ІСКА «TATAMI STYLE IN POLTAVA», до Міжнародного дня студента відбувся Всеукраїнський турнір з таеквон-до ГТФ «Україна – це ми!».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»