2022-08-31

Студентка політехніки стала чемпіонкою світу з пауерліфтингу серед юніорок

Студентка Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Дарія Головко виборола золоту нагороду на Чемпіонаті світу з пауерліфтингу, що проходив у столиці Турції. Спортсменка стала найкращою серед юніорок у ваговій категорії до 43 кг.

Студентка політехніки стала чемпіонкою світу з пауерліфтингу серед юніорок

Національна збірна команда України продемонструвала відмінні спортивні результати на Чемпіонаті світу з пауерліфтингу, що проходив упродовж 27-30 серпня 2022 року у Стамбулі. Учасниками змагань стали  юнаки та дівчата, юніори та юніорки, які роблять перші впевнені кроки у спорті і досвідчені ветерани, що вже мають ряд нагород у престижних міжнародних турнірах. Спортсмени з різних куточків світу продемонстрували відмінну фізичну форму, високий рівень підготовки та напружену боротьбу.

Студентка Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Дарія Головко посіла перше місце серед юніорок у ваговій категорії до 43 кг. Спортсменка подужала 115 кг у присіданні, 52,5 кг у жимі лежачи та взяла 110 кг у становій тязі, набравши загальну суму триборства 277,5 кг. Готувала спортсменку досвідчена тренерка, майстер спорту України міжнародного  класу з пауерліфтингу, заступниця декана факультету фізичної культури та спорту, старша викладачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Оксана Гордієнко, яка вже виховала цілу плеяду професійних спортсменів. Минулого року під її керівництвом Дарія Головко стала чемпіонкою Європи з пауерліфтингу.

«Другий чемпіонат світу з пауерліфтингу для мене та заслужене перше місце. Емоції як завжди неймовірні! Дякую тренеру Оксані Гордієнко за те, що підготували мене, та вірите в мої перемоги! Дякую усім за підтримку!» – прокоментувала студентка Дарія Головко.

Раніше вихованка Оксани Гордієнко, випускниця університету, під час навчання на магістратурі Дарія Бражник стала чемпіонкою світу у 2019 році і встановила рекорд України. Викладачка нещодавно нагороджена Подякою міського голови за вагомий внесок у розвиток фізичної культури і спорту Полтави, здобула срібну медаль Чемпіонату Європи з пауерліфтингу,

Вітаємо чемпіонку та її наставницю з перемогою і золотою медаллю  на престижних міжнародних змаганнях! Пишаємося та зичимо нових вагомих здобутків на спортивному Олімпі! 

Нагадаємо, студенти-спортсмени університету та коледжу отримають матеріальну підтримку від Полтавської громади, Міністр освіти і науки привітав студентів політехніки – переможців Європейських університетських ігор-2022, а Президент України нагородив орденом «За заслуги» ІІ ступеня випускника університету – чемпіона з таїландського боксу.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»